Officiële opening oncologisch centrum Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Het nieuwe oncologisch centrum in Ede gaat dinsdag 11 maart officieel van start. Met een muzikale openingshandeling opent de heer C.G.A. Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland, feestelijk de nieuwe vleugel van het ziekenhuis.

In het oncologisch centrum krijgen patiënten met kanker uit de hele regio rond Ziekenhuis Gelderse Vallei gespecialiseerde oncologische zorg. In de nieuwe vleugel zijn sinds kort de polikliniek en dagbehandeling oncologie en bestralings- en behandelruimten van het Arnhems Radiotherapeutisch Instituut (ARTI) gehuisvest.

De oncologische zorg is zoveel mogelijk samengevoegd: radiotherapeuten, chirurgen, internisten en longartsen werken hier nauw samen. Het oncologisch centrum biedt ook psychosociale en palliatieve zorg. Binnen het oncologisch centrum staat niet de ziekte kanker centraal maar de mens met zijn/haar oncologisch probleem.

Nieuwbouw

In de afgelopen twee jaar was het voorterrein van het ziekenhuis gedeeltelijk een bouwplaats. Er verrees een geheel nieuwe vleugel en de centrale hal werd twee keer zo groot. De hoofdingang was tijdelijk op een andere plek. Na de bouwvoorbereiding werd op 10 mei 2012 de eerste paal geboord. Het hoogste punt van het gebouw werd op 26 maart 2013 bereikt. Vanaf afgelopen december (polikliniek en dagbehandeling) en januari (radiotherapie) is het oncologisch centrum gefaseerd in gebruik genomen. Het centrum heeft een eigen ingang, links van de hoofdingang van het ziekenhuis.

Symposium

Op 11 maart 2014 vindt de feestelijke, officiële opening van de nieuwe vleugel plaats. Ter gelegenheid hiervan wordt ook het symposium 'Oncologie dicht bij de patiënt' georganiseerd waar deskundigen spreken over (regionale) oncologische zorg op het hoogste niveau.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie