'Het boeiende leven onder water' in Cultura

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

EDE - Men is technisch steeds beter in staat om dieper onder water te onderzoeken op wat er zoal leeft. Onder water kom je in een fascinerende wereld terecht van grote zoogdieren, kleurrijke koraalriffen, verrassende vissen, kwallen en sponzen. Veel kunstenaars laten zich inspireren door deze wondere wereld onder water die je fantasie soms verre overtreft. De relatie van kunst met het aquarium en in het bijzonder met sierlijke visvormen is van alle tijden.

'Verbeeld het begrip Onderwaterleven' was de vrije opdracht waaraan de cursisten van keramiek, teken- en schildercursussen bij Cultura de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. Onder de ruim zestig keramische kunstwerken die de cursisten onder begeleiding van docent Wim den Hertog hebben gemaakt, zie je vooral schelpen en vissen in al hun verschijningsvormen. De fantasierijke vissen die op een ijzeren staaf gepresenteerd worden, vormen tezamen een school vissen. De expositie voert de bezoeker langs de fascinerende, kleurrijke wereld van zeebodems en koraalriffen.

Ook het werk van de elf cursisten van de teken- en schildercursus van Juliette Calis heeft een aantal verrassende en zeer diverse resultaten opgeleverd. Zo zien we een proestende onderwaterzwemmer en zijn er kleurrijke schilderijen te bewonderen van al dan niet geabstraheerde vissen. Daarnaast zijn er allerlei  wonderlijke onderwaterwezens te zien zoals onder meer zeemeerminnen, octopussen, kwallen en zacht wuivende onderwaterplanten. Er zijn verschillende technieken gebruikt zoals acryl en olieverf op doek, collage en zelfs quilt.

Tevens worden er foto's geëxposeerd van fotograaf/fotografiedocent Bart Groenendijk getiteld: 'Even boven water'.

Op 15, 16, 21, 22, en 23 maart zijn de kunstwerken te bewonderen in Villa Erica (Ericapark 1) in Bennekom. Openingstijden: 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag 15 maart wordt om 16.00 uur de expositie geopend door Johan Verreth, hoogleraar 'Aquacultuur en Visserij' van de WUR.

Profielschets Cultura

Cultura is hét centrum voor kunst en cultuur in de regio Ede. In de hoofdvestiging van Cultura aan de Molenstraat 45 in Ede vindt u het theater met ca. 70 voorstellingen per jaar, honderden cursussen muziek, beeldende kunst, dans en theater, de bibliotheek, Cultura Café en mogelijkheden voor verhuur. Cultura heeft meerdere vestigingen in de gemeente Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie