Ede/Victoria groeit met horten en stoten

12 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE - De gebeurtenissen in de derde klasse A worden ook nauwlettend gevolgd door Ede/Victoria. Immers de KNVB heeft aangegeven na 1 april met eventueel een nieuwe PD regeling te komen. Het zou kunnen dat een periodekampioen met een kleinere nacompetitie kan promoveren. Ede/Victoria hoopt daar stiekem ook van te profiteren. Maar dan zal het heel anders moeten dan tegen Wageningen. De derby werd kansloos met 0-2 verloren.

door Wim van Kessel

,,De club ontwikkelt zich buiten het veld'', zegt oudgediende Ky Jong Chen. ,,Bestuurlijk zit het goed, de kantine is opgeknapt, de kleding rond het eerste elftal is goed geregeld en we hebben ook een nieuwe scorebord. Na de laatste twee jaar net in de nacompetitie te zijn gestruikeld, willen we ook op het veld groeien.''

In de vierde klasse B gaan AGOVV en Vierhouten uitmaken wie kampioen wordt. De verliezer en Rood Wit, Prins Bernhard, Veluwse Boys en Ede/Victoria waren vooraf in de race voor een periodetitel, dan wel het overnemen daarvan.  Het verschil van Ede/Victoria met nummer vier is drie verliespunten.  Om bij te blijven was winst op het tot dusverre tegenvallende Wageningen noodzakelijk.

Maar op het slechte veld, liet de thuisploeg het afweten. ,,Het was een bar slechte wedstrijd. Teveel spelers haalden hun niveau niet. Ook konden we het niet opbrengen voor elkaar te werken. Het slechte veld was geen excuus'', stelde Chen klip en klaar.

Strafschop

Dat veld leek Ede/Victoria zelfs te helpen. Via een hobbel stuiterde de bal ongelukkig tegen de arm van Jeroen Vliege. De makkelijk gegeven strafschop zag Geoffrey van de Kamp gestopt worden. De ongelukkig spelende aanvoerder miste net voor de rust een tweede kans. Behalve een spectaculaire omhaal van dezelfde speler in de tweede helft, konden de oranjehemden niets afdwingen.

Wageningen, wat al de nodige kansen had gemist en geen strafschop had gekregen, kwam uiteindelijk twintig minuten voortijd terecht op 0-1 door Danny Wessels. In extra tijd maakte dezelfde speler ook nog de 0-2.

,,Het zat er niet in. We kwamen steeds een stapje te laat. We mochten blij zijn dat het lang 0-0 bleef'', aldus de 30-jarige routinier. Die zag de irritatiegrens bij zijn spelers tot het kookpunt gaan. Andy van Engelenburg had het moeilijk, terwijl in extra tijd ook Fabian Labrijn doordraaide. Juist Chen moest de boel tot bedaren brengen. ,,Ik ben gegroeid in die rol. Het zit in het aard van het beestje van Fabian, net zoals het ook bij ons team thuishoort. Na afloop zijn we het allemaal weer vergeten.''

Chen (30) had het nageteld: in de laatste tien jaar waren er zeven nacompetities. Alleen onder Danny Huijtink was er promotie naar de derde klasse. ,,Het wordt nu heel moeilijk voor dit jaar. Maar als je vaker het niveau van vandaag haalt, moet je het ook niet willen. Dan kun je beter eerst groeien in de vierde klasse'', besluit Ky Jong Chen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie