FC Jeugd boekt verdiende zege op MASV

12 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE - Twee momenten waren kenmerkend voor de met passie en beleving gespeelde wedstrijd tussen FC Jeugd en het Arnhemse MASV. Dat de Edenaren met slechts 3-0 wonnen was een wonder.

door Eip Janssen

De Arnhemmers hebben in de voetbalwereld een niet al te beste reputatie. Maar MASV liet voorafgaande aan het duel zien dat dit tenonrechte is.

,,Wij hebben gehoord van hetgeen FCJeugd speler Adil el Bissis is overkomen. Hij is geconfronteerd met lymfklierkanker en de strijd daartegen aangaan. De spelersgroep wil hem graag steunen. Er is een inzamelingsactie gehouden en de inhoud van de enveloppe kan hem misschien een opkikker bezorgen", aldus de MASV vertegenwoordiging.

Adil el Bissis was volledig verrast en geëmotioneerd door dit prachtige gebaar. ,,Ik wist echt van niets. Dat ik een half uur mocht meespelen was ook heel bijzonder. De strijd is zwaar. De chemokuren ondergaan vergt veel. Maar met alle steun wil ik deze wedstrijd winnen."

FC Jeugd begon zonder de geschorste Daniël Botchway (zeven wedstrijden), Raldy van Haastert, Aren Zweistra, Farid Assaïdi, Kamal Hamdaoui, Kevin Fränkel, Mark Kammenga, Medin Alagic en Youness Lahnine aan een zware klus.

Opstelling

,,Het was puzzelen. Maar in de spelers die er nu staan heb ik alle vertrouwen. Unal Kandimir maakt zijn debuut. De routiniers Salih Karacali en Serkan Saliman zitten op de bank. Ik mag niets doen en heb het coachen uitbesteed aan mijn assistent Mo Hamdaoui´´, aldus de geschorste FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi.  

FC Jeugd ging goed van start. Met mooi spel werd op het kunstgrasveld MASV onder druk gezet. De beloning was na ruim een kwartier spelen de 1-0 door Murat Senyer. ,,Jeroen den Hartog speelde Murat goed aan. Hij liet de doelman kansloos", blikte El Bissis terug.

De bankzitter zag Murat Senyer nog een goede kans missen. Rafael van Rijn liet een schot los vanaf de middenlijn, waar de MASV doelman Richard Wassink ternauwernood bij kon.

Ook de goed spelende Yunus Öczan was dicht bij de 2-0. De bal werd door Vahlkamp van de doellijn gehaald. Met Öczan en Sinan Kürkçu kende FC Jeugd een buiten gewoon solide centrum. MASV kwam niet veel verder dan een aantal speldenprikken.

Na een half uur spelen een weergaloze actie van Rafael van Rijn. Hij soleerde door het Arnhemse strafschopgebied en stiftte de bal over de vallende doelman heen. Een 'Messi' momentje:2-0.,,Ik nam het risico. Misschien had ik breed moeten leggen. Maar dit voelt zo lekker aan. Mis je ben je de gebeten hond", meende de schutter achteraf.

Niet geflatteerd

FC Jeugd ging met een veilige maar niet geflatteerde  2-0 voorsprong de rust in.,,Ik denk dat MASV daar het meest blij mee mocht zijn. Met iets meer overleg was een grote voorsprong mogelijk geweest", meende invaller El Bissis.

De speler mocht gezien het spelbeeld invallen. Murat Senyer had inmiddels de stand op 3-0 gebracht. Rechtsback Ilkan Tomruk stoomde op en paste op maat. Senyer liet doelman Wassink kansloos.

In de slotfase leek de opkomende Sinan Kürkçu voor de 4-0 te tekenen. Maar de Arnhemse goalie kwam als winnaar uit de strijd. Een gevoel dat alle spelers vanmiddag (zondag) op de Hoekelumse Eng ook Veenendaler Adil el Bissis in zijn zware strijd toewensten.

,,Ongelooflijk. Ik heb er geen woorden voor. Dat FC Jeugd mij aan alle kanten steunt is al geweldig. Maar dat ook MASV zo meeleeft had ik nooit verwacht. Daaruit blijkt maar weer eens dat sport verbroedert", besloot een vermoeide maar blijde El Bissis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie