Wonen op Maurits-Noord

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - ,,Het is zover, de eerste overeenkomsten met drie ontwikkelaars zijn getekend", aldus een trotse wethouder Evert van Milligen vrijdagmiddag. AGT Vastgoed, Woonstede en de combinatie Hardeman/Duits zijn de ontwikkelaars die als eerste aan de slag gaan op Maurits-Noord.

Een gevarieerd aanbod aan koop-en huurwoningen zal hier binnenkort gebouwd gaan worden. In totaal gaat het in deze eerste fase om 89 woningen. Het bestemmingsplan is onherroepelijk, de gronden worden binnenkort bouwrijp gemaakt, dus de ontwikkelaars kunnen aan de slag. ,,Ik vind het extra mooi dat het gaat om Edese ontwikkelaars die als eerste aan de slag gaan", aldus Van Milligen.

De drie ontwikkelaars staan te popelen om te kunnen bouwen. Naar verwachting gaan de eerste woningen al binnen een paar weken in de verkoop. Woonstede gaat binnenkort haar 41 sociale huurwoningen bouwen.

Op 12 april gaan ook de eerste vrije kavels aan de Syseltse zoom in de verkoop. Deze kavels liggen op de Elias Beeckman, tegen de Veluwe aan. Exacte plaats en tijd van de start verkoop volgen nog.

Vooralsnog is vandaag een historisch moment voor Ede, tot nu toe ging het om plannen maken, nu volgt de daadwerkelijke uitvoering: woningen bouwen en een nieuwe, bijzondere wijk creeeren die toegevoegde waarde heeft voor Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie