Stripboek vertelt meer over Edese meidagen 1940

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - In het Militair Historisch Informatiepunt (MHIP) op de voormalige Prins Mauritskazerne in Ede vond zaterdag de opening plaats van de expositie 'Meidagen 1940 in Ede'.

Op uitnodiging van het Platform Militaire Historie Ede vertelde de Edese striptekenaar Nico Schuurman (rechts op de foto) over zijn stripboek 'Grebbelinie 1940', dat verhaalt over Ede ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het platform liet een aantal van zijn tekeningen op groot formaat afdrukken en stelde een expositie samen met historische foto's, militaire voorwerpen, documenten en uniformen.

,,Er is veel te vertellen over de gebeurtenissen in Ede rondom 10 mei 1940", aldus Ed van Seters van het organiserende platform.

,,Het dorp Ede lag immers vlak voor de Grebbelinie, waar door het Nederlandse leger flink gevochten is toen de Duitsers Nederland binnenvielen. De afgedrukte tekeningen doen denken aan de oude schoolplaten die vroeger gebruikt werden bij de geschiedenislessen op school", vervolgt Van Seters. ,,Tekeningen zeggen immers meer dan duizend woorden en spreken de fantasie van het kind aan. De tekeningen van Nico vertellen het Edese verhaal dat verteld moet blijven worden."

De expositie is nog te bezoeken op de zaterdagen 12 april en 10 mei aanstaande. De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 15.00 uur. Scholen en groepen zijn buiten deze openingsdagen ook op afspraak welkom. Het platform is bereikbaar via www.PlatformMHE.nl. Het MHIP is gevestigd op het kazerneterrein aan de Nieuwe Kazernelaan in Ede. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie