NK Rhönrad bij DOK Ede

10 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE - Gymnastiekvereniging DOK uit Ede hield afgelopen weekeinde op eigen terrein  het NK Rhönrad.

Een fantastische prestatie van DOK, dat op het laatste moment de organisatie overnam. De eerder aangewezen club haakte af. Mede omdat er ook Harderwijk en Doetinchem moest worden aangetreden.

Voor DOK hadden vier gymnasten zich gekwalificeerd voor het NK Rhönrad. Yara van de Molen, Naomi de Vries en Marije Hamminga kwamen aan de start.

De dames begonnen met de oefening 'rechtuit'.  Behoudens een miniem foutje verliep de oefening verder goed. Daarna volgde het onderdeel 'Spiralen'. Het trio viel positief op en liet zien goed vooruit gegaan te zijn. In het sterke veld werd de tiende tot en met twaalfde plaats bezet.

Daniël van Dartel liet de oefening 'Sprong' zien. Een onderdeel waar Daniël het vaak lastig heeft. Deze keer ging het echter goed. Het laatste onderdeel was 'Rechtuit'. Hoewel het niet geheel vlekkeloos verliep werd hij beloond met het zilver. 

In Harderwijk verdiende DOK nog drie medailles en werden aantal finaleplaatsen in de wacht gesleept. Goud was er voor Fleur Mulder en Demi van Herwaarden. Beide dames turnden een keurige wedstrijd. Het zilver was voor Naomi Kats.

Demi van Herwaarden, Fleur Mulder, Jenthe Pronk, Naomi Kats, Mirte van Markestein, Layra Top, Eline Verdonk, Manuela Speijers en Sharon van der Ziel, Nynke de Vreugd plaatsten voor de later dit seizoen te houden finales.

In Doetinchem stond de finale al op het programma. Hier lieten de Dokkers mooie oefeningen zien maar werden geen medailles verdiend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie