Hatertse Vennentocht trekt massaal fietsers

10 maart 2014 om 00:00 Sport

BENNEKOM - Het leek wel of iedereen zijn fiets na de winter uit de schuur of berging had gehaald om in Bennekom te gaan fietsen. Maar liefst ruim 650 deelnemers kwamen naar de Manege zonder Drempels. Dat was de start- en finishplaats van de 31e Hatertse Vennentocht. De eerste van de drie toerfietstochten  die de CBFB jaarlijks organiseert. Daar werd niet alleen de CBFB blij van, maar ook de Manege zonder Drempels, omdat een deel van het inschrijfgeld van elke deelnemer naar de Manege gaat.

Het was gezellig. Rond 9.00 uur ook heel erg druk, met een paar honderd fietsen van deelnemers die zich binnen gingen inschrijven. Tegen alle hekken en muren stonden fietsen en op enig moment werden ze zelfs vooraan de weg gestald. Een heel fraai gezicht; een bonte stoet van deelnemers en hun fietsen, beiden in allerlei kleuren en uitvoeringen. Binnen werkten de vrijwilligers hard om iedereen in te schrijven en te voorzien van een kop koffie. Ook de appeltaart vond ook al gretig aftrek.

En daarna was het opeens weer helemaal stil en rustig, totdat in de loop van de middag de deelnemers terugkeren om wat te drinken en hun verhalen met elkaar uit te wisselen. De organisatie werd gecomplimenteerd met de mooie en goed uitgezette routes. Menigeen gaf aan op 12 april terug te komen voor de Tour de Haute Veluwe, de volgende toerfietstocht van de CBFB. Op www.cbfb.nl is meer informatie te vinden over de Hatertse Vennentocht en de komende evenementen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie