Annelies van der Kolk neemt waar voor Wilke Dekker

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Oud-gedeputeerde Annelies van der Kolk (50) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Renswoude. Commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft haar benoeming maandag bekendgemaakt.

De huidige burgemeester van de Utrechtse gemeente, Wilke Dekker (foto), werd vrijdag 28 februari opgenomen in het ziekenhuis met een ernstige hersenbloeding. De voormalig wethouder van Ede zal voorlopig niet in staat zijn het burgemeesterschap uit te oefenen.

Van Beek laat via een persbericht weten dat hij onder meer met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart en de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders, het van belang vond snel een waarnemend burgemeester te benoemen. Na overleg met de fractievoorzitters en de wethouders heeft hij Van der Kolk benoemd.

Annelies Van der Kolk werd in 1999 werd lid van Provinciale Staten van Gelderland en vanaf 2003 tot 2007 was ze fractievoorzitter van de ChristenUnie. In 2002 kwam ze in de gemeenteraad van Harderwijk, waarin ze eveneens fractievoorzitter werd. In april 2007 gaf ze die functies op om gedeputeerde te worden. Die functie heeft ze tot 2011 vervuld.

In mei 2012 volgde haar benoeming tot waarnemend burgemeester van Harderwijk. In januari 2013 volgde Harm-Jan van Schaik haar op. Van 1 maart 2013 tot en met 5 september was ze de waarnemend burgemeester van Westervoort.

Hoe lang de periode van tijdelijke waarneming van het burgemeesterschap van Wilke Dekker zal duren is nog niet bekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie