Aanstormend talent Celine Cairo knalt van het podium

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

No matter where the birds decide to go, give me the wind and I will follow

De jonge zangeres Celine Cairo (1990) knalde begin januari van het podium bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Nu tourt het jonge talent met haar band door Nederland. De Edesche Concertzaal ontvangt haar donderdag 20 maart 2014.

Celine lanceerde 27 november 2013 haar EP 'Follow' in Paradiso, die al terecht kwam in de iTunes Top 10. In de Edesche Concertzaal laat Cairo het publiek volop meegenieten van haar bekoorlijke stem en haar gitaarmuziek. Prachtige, sfeervolle en soms mysterieuze liedjes. Al sinds haar veertiende schrijft Cairo zelf haar eigen liedjes, autobiografisch, over haar jeugd in Amsterdam, de liefde, eenzaamheid… Met haar volledige band tourt Celine Cairo door heel Nederland. Komt dat zien en horen in de Edesche Concertzaal!

De Amsterdamse Celine besloot op haar achttiende vol voor de muziek te gaan. Binnen een jaar gaf ze met haar trio optredens in onder andere het Concertgebouw, Carnegie Hall New York, bij ‘De Wereld Draait Door’ en TedX. Door de bijzondere bezetting van gitaar, bas en altviool viel het trio op en mede dankzij YouTube groeide Cairo's publiek. In 2010 besloot ze haar eerste EP uit te brengen, waarvan 'Got Me Good' plots wordt opgepikt door Edwin Evers. Inmiddels is ze Radio 2 Talent van het jaar.

Nieuwe EP

Cairo begon tegelijkertijd haar studie zang aan het Conservatorium en studeerde er twee jaar. Via via kwam ze in contact met haar grote held, de Britse artiest en producer Fin Greenall (Fink). Onder zijn vleugels werkte ze anderhalf jaar aan haar liedjes en samen met hem nam ze uiteindelijk haar nieuwe EP 'Follow' op. “Fin is mijn mentor geworden. Hij gelooft echt in mij en dat heeft mijn zelfvertrouwen en geloof in wat ik doe heel veel goed gedaan. Wat ik van hem heb geleerd? Less is more!”

Lees hier het volledige interview met Celine: http://www.edescheconcertzaal.nl/posts/ik-ben-gegroeid-in-mijn-muziek

Tickets voor het concert op 20 maart 2014 zijn hier te bestellen: https://ticketjames.com/t85

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie