'Aanvraag bestemmingsplan Hoogte50 bijna klaar'

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

WEKEROM - De stichting Hoogte50 dient binnenkort bij de gemeente Ede een aanvraag in om het bestemmingsplan van 'De Bult' in Wekerom te wijzigen. Volgens voorzitter Arend van Kruistum wordt er momenteel de laatste hand aan gelegd. ,,Voor de zomer moet de aanvraag zijn ingediend en liefst nog."

door André van der Velde

De Wekeromse stichting streeft ernaar op de oude vuilstortplaats aan de Edeseweg een kunstwerk realiseren dat bestaat uit drie hoogspanningsmasten met een omloop op vijfentwintig meter boven de Bult. Het kunstwerk moet toegankelijk zijn voor publiek en als uitkijktoren fungeren. Het zal één van de -letterlijke- hoogtepunten zijn op de route van het klompenpad 'Beek en Bult-pad'.

Eind 2012 maakte het Edese college van burgemeester en wethouders bekend positief te staan tegenover de plannen van Hoogte50. De stichting ging vervolgens aan de slag met de voorbereidingen. ,,Daarmee zijn we nog steeds heel druk bezig", aldus Van Kruistum, die aangeeft nog enkele 'kopzorgen' te hebben.

,,Er zijn twee grote hobbels die we moeten nemen. De bestemmingsplanwijziging is een langdurige procedure. Je hebt in de voorbereiding daarvan met veel belangen te maken", vervolgt hij. ,,Je moet ook realistisch zijn: er kunnen bezwaren tegen de plannen worden ingediend. En die bezwaren kunnen worden toegewezen, zodat we ermee moeten stoppen. Maar we doen ons best en geloven sterk in ons project."

De gemeente geeft er volgens Van Kruistum nog steeds blijk van enthousiast te zijn over het project. ,,Maar hoe het precies ligt is pas echt duidelijk als er een klap op is gegeven. Dus als de wijziging van het bestemmingsplan door de gemeenteraad is. Dan kan een bouwvergunning worden aangevraagd."

De tweede hobbel bestaat volgens Van Kruistum uit het binnenhalen van de benodigde financiën. ,,We hebben wel belangrijke fondsen benaderd en maken inmiddels goede vorderingen. Hoeveel euro in totaal nodig is, is afhankelijk van de uitvoering. Het kunstwerk dat ons voor ogen staat met drie masten kost ons grof geschat zo'n twee ton."

Het grootste gedeelte van het benodigde bedrag moet komen uit sponsoring. ,,En dat is lastig", aldus de initiatiefnemer. ,,Zoals bekend heeft het bedrijfsleven het nu gewoon erg moeilijk."

Enthousiast is Van Kruistum over de beoogde samenwerking het Goudsbergproject in Lunteren. ,,De toerist ziet uitkijkend over het gebied immers geen grenzen tussen het Wekeromse Zand en het LunterscheBuurtbosch. Door samen te werken kunnen we onze krachten bundelen."

Meer informatie is te vinden op de website www.hoogte50.nl

Afbeelding:

Een artist's impression van het kunstwerk dat op De Bult aan de Edeseweg in Wekerom moet verrijzen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie