Huiseigenaar gaat makelaar voorbij

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

De huizenmarkt in Ede lijkt aan te trekken maar voor eigenaren van appartementen is het nog steeds geen hosanna.

Gemeente Ede lijkt geen besef te hebben hoe de markt in elkaar zit en wat ze aan het doen zijn door vergunningen toe te staan om weer een appartementencomplex te laten bouwen.

De huizenmarkt lijkt aan te trekken maar voor de appartementseigenaren komt de markt niet op gang. Vele eigenaren zijn radeloos en willen graag een stap verder in de keten maar worden tegen gehouden door de bank die verhuur tegen houdt en kopen onmogelijk maakt door de nog niet verkochte woning.

Wat nu ??

Een eigenaar van een verkopende woning kan de makelaar vragen om het in Funda als Tophuis te kenmerken maar dan houdt het wel aardig op. Meedoen met de openhuizendag is als vanzelfsprekend maar of dit nog steeds aansluit bij de huidige markt is de vraag.

Kortom de makelaar is ook beperkt, dan maar zelf actie ondernemen met social media, (Facebook&Twitter) en ook eigen site voor het appartement. www.appartementtekoopinede.nl ,waarom ook niet, maar meteen bedenk mij :is dit dan de laatste strohalm ?

Een site klinkt normaal maar alleen voor een appartement, is dat niet raar? Nou ja het is het laatste wat wij kunnen bedenken dus voegen wij het woord bij de daad en staat de site nu live. En toen gebeurde het, je komt in een nog grotere drama terecht met honderden zoekresultaten van partijen. Die grote jongens hebben budgetten om bovenaan in Google te staan waarbij de verkoopprijs van het appartement letterlijk verbleekt.

Radeloos, in handen met een goed appartement te worden geconfronteerd met de huidige economische situatie lijkt het leven "tegen" te houden. "Als", "misschien" en "zou het niet fijn zijn dat" zijn woorden die regelmatig het leven nu beheersen terwijl je graag voorruit wil en het leven verder wil uitbouwen.

Het kan niet zo zijn dat wij de enige zijn die dit voelen tot in hun kleine teen, dit is groter en vandaar dit bericht. Het zou is fijn zijn dat de de krant die groep is uitlicht en ik weet zeker dat veel mensen zich met dit verhaal kunnen identificeren.

Dit alles misschien te snel geschreven aan 1 stuk maar daar lezen jullie wel door heen, het nou eenmaal de huidige situatie.

m.v.g. KJ

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie