Ede en Houtzagerij Pluim zijn er uit

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

OTTERLO - De gemeente Ede en de familie Pluim zijn er na 24 jaar onderhandelen uit. Houtzagerij Pluim verhuist naar een perceel in de buurt van de rotonde aan de Apeldoornseweg. Op de plek aan de Eikenzoom, waar de houtzagerij nu nog eventjes zit, worden voor de Otterlose bevolking 29 woningen gebouwd.

door Jan de Boer

Tevreden gezichten dinsdagmiddag in de b. en w. kamer van het Edese gemeentehuis, alwaar de contracten werden getekend. De bestemmingsplanprocedures van beide locaties zijn in gang gezet. Over zes weken zal het duidelijk zijn of er wel of niet bezwaren zijn aangetekend tegen de twee plannen. Als dat niet zo is, kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd en kunnen de Gebr. Pluim na de afgifte van deze vergunning met de bouw van een nieuwe houtzagerij beginnen. ,,Hopelijk kan Pluim eind van dit jaar met de bouw beginnen", aldus wethouder Roel Kremers.

,,We zijn er lang mee bezig geweest," wist ook Wim Schoonderbeek, die jarenlang als adviseur bij de deal was betrokken. ,,Het heeft lang genoeg geduurd. Er is een hele mooie oplossing voor Otterlo tot stand gekomen. Een toch groot bedrijf, dat in het dorp midden tussen de woningbouw zit, vertrekt naar een prachtige locatie buiten de bebouwde kom. Een plek waar Pluim goed en ook hun moderne bedrijf heen kan verplaatsen."

De houtzagerij zit al vanaf 1967 aan de Eikenzoom. ,,We gaan helemaal opnieuw beginnen. Gedeeltelijk kan er wat mee naar de locatie en gedeeltelijk wordt het nieuw", zegt één van de gebroeders Pluim. De bevolking van Otterlo wacht al lang op komst van woningen aan de Eikenzoom. Nadat Pluim nieuwbouw heeft gepleegd, kan er gestart worden met de woningbouw.

,,De bouwlocatie is perfect geschikt voor bouw van de eigen bevolking," vindt Sake Smid van NCB Projectrealisatie uit Harderwijk. Van de 29 te bouwen koopwoningen vallen er 9 in een goedkope prijsklasse. Er komen rijtjes- en twee-onder-een-kap woningen. Ook een vrijstaande woning behoort tot de mogelijkheden. ,,Er zit flexibiliteit in het plan", aldus Smid.

De woningen zijn vooral bedoeld voor starters en senioren. Geregeld heeft Dorpsbelang Otterlo aangedrongen op de bouw van woningen voor deze categorie. Het is overigens niet zo dat alleen Otterloërs voor de woningen in aanmerking kunnen komen. De prijzen van de woningen zijn vanaf 200.000 euro en hoger. Met de verkoop van de woningen wordt binnenkort gestart. ,,We kunnen per blok beginnen", zegt Smid.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie