ARTE DUO, ONGEHOORD GOED!

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Arte Duo verzorgt op vrijdagavond 21 maart een bijzonder klassiek concert in Cultura. Het duo bestaat uit saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever. Zij zullen bijzondere klassieke werken in een nieuw jasje steken.

Ongehoord

Dit concert is het tweede concert met de titel 'Ongehoord'. Het eerste deel van deze miniserie speelde het Arte Duo al met groot succes eerder dit seizoen in Cultura. Het programma 'Ongehoord' van het Arte Duo bevat werken die niet oorspronkelijk voor saxofoon zijn geschreven, maar wel bijzonder mooi klinken op dit instrument. Zij spelen o.a. bewerkingen van enkele liederen van Schubert (Ständchen), Fauré (Après un Reve) en Rachmaninoff (Vocalise) en de Fantasiestücke van Schumann.

Saxofoon en piano

Klassiek saxofoon en piano is een niet voor de hand liggende combinatie. De saxofoon, die rond 1840 werd uitgevonden, is oorspronkelijk ontwikkeld als aanvulling op de bestaande blaasinstrumenten. Aubrey Snell en Lineke Lever maken deze combinatie nu alweer dertien jaar actueel en springlevend onder de naam Arte Duo.

Het Arte Duo speelt op alle belangrijke concertpodia van het land: Het Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg, Muziekgebouw Eindhoven. De ongewone combinatie waarvoor het Arte Duo koos, heeft ook verrassende gevolgen. Inmiddels zijn er speciaal voor het Arte Duo namelijk meer dan 20 stukken geschreven waarvan zij de wereldpremière op hun naam hebben staan. In 2011 namen zij een CD op die lovend werd ontvangen door de pers. Deze is na afloop van het concert ook te verkrijgen.

Bennekomse pianiste Pianiste Lineke Lever is opgegroeid in Bennekom en ging in Ede naar school. Zij studeerde piano aan het Conservatorium van Utrecht en voltooide in 2007 cum laude haar masteropleiding. Sindsdien geeft zij onder andere als pianiste van het Arte Duo, maar ook met andere gezelschappen, concerten door het gehele land. Van haar zijn vele opnames gemaakt door radio en televisie.

Aubrey Snell voltooide in 2007 cum laude met onderscheiding haar saxofoonstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij de receptie van Cultura, tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie