Wonen met zorg in de gemeente Ede

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Is de gemeente Ede voorbereid op de toekomst voor wat betreft wonen met zorg? Dat is waar het onderzoeksrapport 'Wonen met zorg' op in gaat. Het onderzoek is op initiatief van de gemeente, in samenwerking met woningcorporaties en de zorg- en welzijnsorganisaties, uitgevoerd. Het onderzoek gaat in op de verschillende vormen van wonen met zorg en de benodigde aantallen om te kunnen voorzien in de vraag voor de toekomst.

Wonen en zorg

Er zijn verschillende vormen van wonen met zorg. In het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen drie verschillende vormen:

* Gewoon wonen: woningen voor mensen met een mobiliteitsbeperking (rolstoel- rollator- en stok-toegankelijk).

* Beschermd wonen (met 24-uurs zorg).

* Verzorgd-beschut wonen (zelfstandig wonen, zorg op afroep, in beschutte omgeving).

Ede heeft over het algemeen voldoende aanbod in bovenstaande vormen van wonen met zorg. Er zijn voldoende woningen voor mensen met een mobiliteitsbeperking, al kan het voorkomen dat 'potentieel geschikte' woningen nog iets aangepast moeten worden.

Ook als gekeken wordt naar wonen met 24 uurs zorg heeft Ede voldoende aanbod. Er zijn voldoende voorzieningen die deze vorm van wonen met zorg aanbiedt. Waar de gemeente een tekort aan heeft is verzorgd/beschut wonen. Bij deze vorm wonen

bewoners zelfstandig met zorg en welzijn in de directe omgeving. Het gaat hierbij om ontmoeting, aanwezigheid van vrijwilligers en verschillende diensten.

Hoe verder?

Nu bekend is hoe Ede ervoor staat op het gebied van 'Wonen met zorg' kunnen er vervolgstappen gemaakt worden. De gemeente Ede gaat samen met alle betrokken zorg en welzijnsinstellingen en de woningcorporaties afspraken maken hoe vraag en aanbod in de toekomst, in de verschillende wijken en dorpen van Ede, goed op elkaar afgestemd kan worden.

Bron: Gemeente Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie