Dierenarts op bezoek bij Uk Kinderdagverblijf

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Ademloos keken de ukken toe toen een dierenarts in vol ornaat en met een grote tas tussen hen plaatsnam op een groot kleed buiten in de zon. Rustig pakte ze haar tas uit en begon ze vragen te stellen aan de kinderen. "Hebben jullie thuis een huisdier?" en "Is jullie diertje wel eens ziek?". Al gauw was het ijs gebroken en kwamen de verhalen van de peuters.

Bij Uk werken we elke maand met een nieuw thema. Deze maand is de hoofdrol weggelegd voor dieren. Kleine dieren, grote dieren, dierentuindieren, boerderijdieren, babydieren, alles komt voorbij in verhalen, liedjes en versjes. De kinderboerderij wordt wekelijks bezocht, in de dierenwinkel hebben de kinderen allerlei dieren kunnen zien toen ze samen met de pedagogisch medewerkers visjes kochten en de knutsels hebben zo maar ineens vleugels.

Vandaag was de eer aan de dierenarts van Dierencentrum Ede - Bennekom om de ukken van het Toverbos in het Horapark te vertellen over haar dagelijkse bezigheden met dieren. Ze verzorgde een knuffelhondje met een zere poot met het mooiste hartjesverband, liet de kinderen een loden handschoen aandoen, vertelde over het maken van röntgenfoto's, luisterde samen met de kinderen naar hun eigen hart door de stethoscoop en liet ze voelen aan een echt bot uit de poot van een hond.

Aan het einde van het bezoek deelde de dierenarts aan alle ukken een goodiebag uit met daarin onder andere een medicijnspuitje. Nu kunnen de kids thuis zelf hun knuffeldieren verzorgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie