Team Het Streek wint voorronde Technasium Top Award met brandweerknuffel

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

EDE, 12 maart 2014 - Jaarlijks komen tientallen mensen om bij een woningbrand. De opdracht die leerlingen uit de tweede klas kregen tijdens de regionale voorronde voor de Technasium Top Award was dan ook bittere ernst: bedenk een slimme oplossing die tijdwinst genereert bij een woningbrand. Tijdwinst kan levens redden. Leerlingen van verschillende scholen presenteerden onlangs hun oplossingen. Een team uit klas A2X van Het Streek kwam als overtuigende winnaar uit de bus. Hun idee: een brandweerknuffel.

Stem van vader of moeder

De brandweerknuffel is een knuffel voor kinderen die is gekoppeld aan de rookmelders in het huis. Als er brand uitbreekt, geeft de knuffel het kind instructies met de stem van vader of moeder. Door lampjes in de knuffel te verwerken, is het kind in de rook ook makkelijker te traceren. De jury was zeer onder de indruk van de originaliteit en de praktische toepassing van het idee. Het winnende team uit klas A2X, bestaande uit Djonie, Annika, Bram en Hannah, had ook nagedacht over allerlei extra functies die de brandweerknuffel zou kunnen hebben. Deze leerlingen van op de Streeklocatie Bovenbuurtweg zullen in april meedoen aan de landelijke finale in Arnhem.

Vier minuten

Om in de voorronde van de Technasium Top Award te kunnen komen, gingen voor de teams op de deelnemende scholen negen weken vooraf van denken, overleggen, onderzoeken, tekenen, bouwen, testen en verbeteren. Het aantal ideeën was groot. Per school konden maar drie teams worden afgevaardigd naar de regionale voorronde. Daar kreeg ieder team welgeteld vier minuten de tijd om een jury van deskundigen uit de brandweerwereld te overtuigen van hun idee.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie