Basisschool Cavaljé trekt aan de bel

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Basisschool Cavaljé trekt donderdag 13 maart om 14.45 uur één minuut lang aan de bel. Zo vragen basisscholieren aandacht voor leeftijdsgenoten met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. Door mee te doen aan deze landelijke actie van het Liliane Fonds vraagt de Cavaljé aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden voor wie onderwijs geen vanzelfsprekend recht is.

In 2000 spraken Nederland en 188 andere VN-lidstaten af, dat in 2015 alle kinderen onderwijs moeten kunnen volgen: millenniumdoel 2. En afspraken moet je nakomen. In Nederland is het normaal dat kinderen naar school gaan. In ontwikkelingslanden is dat anders. Want wereldwijd zien meer dan 20 miljoen kinderen met een handicap nooit een klaslokaal van binnen.

Ze kunnen er niet in of worden geweigerd. Ouders schamen zich voor hun kind of hebben geen geld voor school. Het Liliane Fonds is ervan overtuigd dat naar school gaan een basisrecht is voor ieder kind. In 2013 konden ruim 40.000 kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden met hulp van het Liliane Fonds naar school, naar een dagopvang of een training volgen.

Met de actie 'Wij trekken aan de bel', wil het Liliane Fonds kinderen, ouders en docenten bewust maken van de achterstandssituatie van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Daarom roept het Liliane Fonds alle basisscholen op om op 13 maart met alle mogelijke toeters en bellen één minuut herrie te maken op het schoolplein.

Basisschool Cavaljé is een van de deelnemers! Alle kinderen staan om 14.45 uur buiten met een 'herriemaker'. Er wordt afgeteld en dan begint het lawaai.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie