Kampioenschap feit voor reserves De Cirkel

8 april 2014 om 00:00 Sport

Met nog een ronde te spelen in de OSBO-competitie is het tweede team van schaakvereniging De Cirkel zeker van het kampioenschap van de derde klasse C. De reserves van De Cirkel wonnen voor de zesde keer op rij. Met 4-2 werd SMB 3 verslagen, waardoor de Edernaren niet meer in te halen zijn door concurrenten ESV 2 en Bennekom 3. Het derde team van De Cirkel kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel bij degradatiekandidaat Dodewaard. De Cirkel 4 speelde verdienstelijk 3-3 gelijk tegen Bennekom 4.

Cirkelaar Herman van den Akker kwam remise overeen met Evert Niessen in een gelijkopgaande partij. Peter van der Wijngaart en Tom Smit zette de reserves van De Cirkel op een 2,5-0,5 voorsprong. Zij waren te sterk voor Doris Peelen en Paul van Deemen. Snel hierna besloten Ben Zee en Jan Aalbers tot remise. Cirkelaar Albert Bootsman stelde de winst veilig voor De Cirkel. Hij wist een eindspel met een kwaliteit meer om te zetten in een gewonnen pionneneindspel. Hans de Groot kon zijn lastige stelling niet houden tegen SMB'er Henny Goverde en moest capituleren, waardoor de eindstand op 4-2 in het voordeel van De Cirkel werd bepaald.

In de halve finale voor de beker was Martijn Bakker met 2-0 te sterk voor Mark Huizinga. De andere bekerfinalist is Jan Pijkeren, hij won met dezelfde cijfers van Harold Boom. In de eerste partij zette Pijkeren een levensgevaarlijke koningsaanval op. Boom kon zich niet verweren tegen de aanval en kwam hierdoor al snel op achterstand. De tweede partij nam Boom de touwtjes in handen. Een dubieus pionoffer van Pijkeren werd gretig aangenomen. Boom ging het eindspel in met een pluspion, maar wist het voordeel niet uit te buiten. In een laatste poging winstkansen te creëren kreeg hij de deksel op zijn neus en was het Pijkeren die de partij won.

Contact

De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in de Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Thomas Slijper (tel. 06 44431028; e-mail thomas.slijperatgmail.com) of dinsdags in de speelzaal. De jeugdafdeling start reeds om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Ben Verduyn, telefoon (0318)617912 of dinsdags in de speelzaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie