Live Stage Marnix: Ad Vanderveen trio in De Bospoort

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

EDE - Singer-songwriter Ad Vanderveen treedt donderdag 20 maart met zijn trio op in de feestzaal van café De Bospoort in Ede.

Na een onderbreking van enkele maanden zet Live Stage Marnix de concertreeks in De Bospoort voort met een optreden van een artiest met een enorme reputatie in het 'new folk' en 'roots' genre. Hoewel Ad Vanderveen in Nederland is geboren, komt de helft van zijn familie uit Canada. Zijn muzikale roots liggen duidelijk in dat deel van de wereld.

Al voor de term 'Americana' was uitgevonden, schrijft Vanderveen rock-'n-roll, folk en country songs. Sinds de vroege jaren negentig speelt hij in verschillende bands en treedt hij solo op. Hij heeft inmiddels zestien cd's op zijn naam staan. Zijn muziek omvat verschillende stijlen, van intieme akoestische liedjes tot expressieve en uitgebreide improvisaties met zijn band.

Tijdens het concert in De Bospoort speelt Vanderveen (zang, gitaar, harmonica, footstomp) samen met zangeres en levenspartner Kersten de Ligny (zang, autoharp, percussie) en Timon van Heerdt (bas, zang).

Live Stage Marnix heeft onlangs een enquête gehouden met als doel de wensen van concertbezoekers met betrekking tot de programmering en aanvangstijd te inventariseren. Dit heeft geleid tot een nieuwe aanvangstijd: het concert begint om 20.15 uur in Café De Bospoort, Bospoort 1, Ede.

De entree bedraagt 9 euro aan de zaal, gereserveerde kaarten kosten 8 euro. Reserveren via reservering@livestagemarnix.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie