Jardi zingt en drumt over droom

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE - Het is nog even de vraag: wordt JardiAmatsahlan (7) nu een drummende zanger of een zingende drummer? In elk geval kan hij óók goed liedjes schrijven. Zijn nummer 'Muziek laat je dromen' is namelijk door Kinderen voor Kinderen geselecteerd en hoort nu bij de beste twaalf van Nederland.

door Freek Wolff

Juf Marjolein van de Constantijnschool gaf haar leerlingen de opdracht om van vijf woorden een liedje te maken. ,,Het moest over blijdschap gaan'', zegt Jardi. ,,Dus deed ik het over muziek en drummen.''

Want de jonge Edenaar heeft nu anderhalf jaar drumles en doet dat goed. Rock of blues, hij draait er zijn hand niet voor om. Jardi heeft een electronisch drumstel met een koptelefoon, zodat het voor de buren prettig blijft. Op zijn slaapkamer laat Jardi horen dat ook de soul van 'Think' door Aretha Franklin hem wel ligt.

,,Toen hij twee was, sloeg hij al overal op'', zegt zijn moeder Marjolein. ,,Bij oma zitten de deuken in de onderkant van haar pannen.'' Jardi heeft de muziek in zijn bloed niet van een vreemde, want zijn vader speelt gitaar en opa Dick Jansen zit in de bekende band Mo's Blues.

Muziek van Michael Jackson, Tina Turner en B-Brave vindt Jardi leuk en met de liedjes van deze artiesten tikt hij graag het ritme mee, naast het feit dat hij ook een fanatiek danser is.

Bij de liedjeswedstrijd ging het vooral om de tekst, want de melodie was reeds aangeleverd door Tjeerd Oosterhuis. ,,Is hij beroemd?'' vraagt Jardi nog aan zijn moeder. Als zij bevestigend antwoordt, zegt hij rustig: ,,Dan is het goed.''

'Muziek laat je dromen, muziek laat je zien dat dromen uit kunnen komen. Dwaal ik weg in gedachten, kan ik niet langer wachten. Muziek laat je zien dat dromen heerlijk is bovendien', zo luidt een deel van de tekst die Jardi schreef. Hierbij kreeg hij wel een beetje hulp van de Edese zangeres Irma Dee.

De ouders van Jardi maakten een filmpje waar de jonge schrijver het liedje zingt en meedrumt. Dat is te vinden op Youtube, naast nog een aantal muzikale acties van de Edese muzikant. 'Muziek laat je dromen' van Jardi werd gekozen uit alle Gelderse inzendingen.

Op de site www.waanzinniggedroomd.nl is het liedje van Jardi ook te horen, maar dan gezongen door de winnaressen van vorig jaar. Hier kan iedereen zijn stem uitbrengen op een liedje. Want de schrijvers van de drie liedjes met de meeste stemmen krijgen een workshop om ze zelf te zingen. Daarna wordt het winnende nummer gekozen dat onderdeel wordt van een cd en een musical die in oktober in Amsterdam in première gaat. Tot 23 maart kan er nog gestemd worden en een week later volgt de uitslag.

Foto:

Jardi achter zijn drumstel. ,,Ik hou ook van breakdance.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie