Fans Kimberley Bos maken kennis met skeleton

6 april 2014 om 00:00 Sport

EDE - Op Papendal was zondag de eerste editie van de skeleton fandag. Alle fans van skeletonster Kimberley Bos waren uitgenodigd op Papendal om kennis te maken met haar sport. Ze hebben het zelf kunnen ervaren wat skeleton nu eigenlijk inhoud. Op de startbaan mochten de fans startten; rennen met de slee en dan 'Headfirst' erop springen!

Na een korte presentatie van Kimberley over het afgelopen seizoen, kwamen de fans zelf in actie. Naast het starten konden ze ook kijken of ze een beetje 'feeling' hadden voor het besturen van zo'n klein dienblad op ijzers. Op een skeleton slee werd een virtuele afdaling gemaakt die vergelijkbaar is met een echte.

,,Alleen de G-krachten ontbreken, maar het stuurprincipe geeft een goed gevoel van wat ik eigenlijk doe op de slee", vertelde Kimberley Bos.

Ze hoopte met deze middag haar fans een goed beeld te geven van wat zij nu eigenlijk doet gedurende de wintermaanden. En wanneer je zo rondkijkt over het zonnig terrein, zie je dat ze daarin geslaagd is. De eerste fandag is een groot succes. Op de startbaan zijn constant fanatieke fans aan het proberen hun starttijd elke keer weer te verbeteren. Zelfs de oudste fan, 68 jaar, had het lef om zelf op de slee te springen. Na een actieve en zeer informatieve middag ging iedereen naar huis met wat meer kennis over haar sport en een ervaring om nooit meer te vergeten.

Nieuwsgierig geworden naar de sport of Kimberley? Wil je het ook wel eens uitproberen? Wordt dan nu Fan via kimberleybos.nl. Zo kun je zelf kennis maken met de sport op de volgende fandag en help je Kimberley aan een extra afdaling volgend seizoen.

Voor meer informatie over Kimberley zelf en haar sport kun je terecht op dezelfde website.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie