Familiedag Christenen voor Israël in Ede

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

De stichting Christenen voor Israël organiseert op zaterdag 29 maart een Israël-Familiedag in Ede. Gebouw De Schuilplaats is het decor voor een gezellige dag, met tussen 10.00 en 16.00 uur een gevarieerd en interactief programma. Er is vrij parkeren. Iedereen is welkom.

De Familiedag wordt muzikaal omlijst door het klezmertrio C tot de derde. Zij brengen de bezoekers met vrolijke klezmerklanken helemaal in Israëlische sferen. De hoofdsprekers zijn Joël Voordewind, als Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie een goede vriend van Israël, en Eric Vink, hoofd educatie bij Christenen voor Israël en een echte verhalenverteller. Het thema van de Israël-Familiedag is ‘Breng de Joden Thuis’. In verband hiermee komt een delegatie uit Oekraïne en Israël naar Nederland. U maakt onder meer kennis met Koen Carlier, een onvermoeibare Belg die naar de Bijbelse opdracht in Oekraïne Joodse families bezoekt en bemoedigt. U hoort Elena Kovarsky, een Israëlische vrouw die als meisje vanuit Rusland naar Israël kwam en zich nu inzet voor nieuwe immigranten. En u ontmoet Sveta Wolstein en haar kleine dochtertje Esti. Sveta heeft dankzij uw steun een nieuwe toekomst kunnen opbouwen in het Beloofde Land.

Tijdens de Israël-Familiedag gaat u ook zelf aan de slag. Ter plekke kunt u zich inschrijven voor leuke en boeiende workshops zoals Israëlisch volksdansen, archeologie of een spoedcursus Hebreeuws. U kunt natuurlijk ook een kijkje nemen op de Israëlmarkt, een Bijbelstudie volgen of heerlijke Israëlische producten proeven. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen: Kindertheater ‘Simon en Zo’ verzorgt een speciaal kinderprogramma. Voor de allerkleinsten is opvang geregeld.

Locatie: De Schuilplaats, Otteloseweg 18-A, 6718 ZM Ede

Informatie en kaarten reserveren: www.christenenvoorisrael.nl/familiedagen of tel. 033-2458824

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie