'Mee op weg' nu ook in Ede

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Dagelijks gaan veel mensen naar hun werk, school, sportclub, dagbesteding, de supermarkt, huisarts of naar het café. Om daar te komen maken mensen met een beperking meestal van jongs af aan gebruik van deur-tot-deur vervoer. Het project MEE OP WEG biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om zelfstandig te leren reizen, met behulp van vrijwilligers. MEE OP WEG wordt al in veel plaatsen in Nederland uitgevoerd en nu ook in Ede!

Het project MEE OP WEG is een samenwerking van MEE Veluwe en diverse organisaties in Ede, o.a. Welstede/Erbij Horen, De Medewerker, 's Heeren Loo, De Toekomst en De Regenboog. Op dinsdag 1 april 2014 is er van 10.00-12.00 uur een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers bij Welstede, Kerkweg 61 in Ede.

Kinderen, jongeren, volwassen en ouderen met een beperking die zelfstandig willen leren reizen, krijgen ondersteuning van familieleden of vrijwilligers, de zogenoemde MEE OP WEG-maatjes. De deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen, hoe hij deze wil afleggen (lopend, met de fiets, de bus of de trein) en wat hij wil leren. Het maatje gaat letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt. Een consulent van MEE Veluwe ondersteunt de deelnemer en de vrijwilliger tijdens het oefentraject.

Aanmelden

Inwoners uit de gemeente Ede die zelfstandig willen leren reizen, maar hier individuele ondersteuning in wensen kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op www.meeveluwe.nl. Of neem contact op met MEE Veluwe via

E: cursussen@meeveluwe.nl, T: 055- 5269200. Vrijwilligers die (misschien) MEE OP WEG-maatje willen worden kunnen contact opnemen met Marjo Sikkers van Welstede/Erbij Horen, E: msikkers@welstede.nl, T: 0318 - 641616.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie