Afbeelding
Archief BDUmedia

Veenendaalse reddingspoging voor topvolleybal strandt (update)

12 april 2018 om 15:26 Sport/sport

EDE De reddingspoging vanuit de Veenendaalse volleybalclub VCV om de stichting Topvolleybal Vallei Regio te redden en daarmee de eredivisielicentie van Vallei Volleybal Prins (VVP) over te nemen, is op niets uitgelopen.

Jeroen van der Veer en Eip Janssen

Dat meldt Hugo Rijken van de Veenendaalse club donderdagmorgen. ,,De afgelopen twee weken is onderzocht of het haalbaar was de stichting Topvolleybal Vallei Regio (de stichting achter VVP in Ede, red.) financieel gezond te krijgen en een doorstart te maken. De ambitie van dit plan kwam voort uit het feit dat er dan weer eredivisie in Veenendaal gespeeld zou kunnen worden en er een opleidingsteam in de eerste divisie kon worden gecreëerd'', legt Rijken uit. ,,Nadat bleek dat de schuld nog vele malen hoger uitviel dan eerder in de krant vermeld is en de grootste schuldeisers weigeren een schikkingsregeling te treffen, is besloten dat het niet haalbaar is.''

Volgens Rijken kent volleybalbond NeVoBO de licentie van VVP nu in eerste instantie toe aan de nummer twee van de topdivisie (momenteel Vocasa, red.). ,,VCV gaat verder bouwen aan een mooie en gezonde toekomst in de totale breedte van de club waarbij het eerste mannenteam volgend seizoen wederom zal uitkomen in de topdivisie'', aldus Rijken.

Jeroen Willems, interim-bestuurslid bij Vallei Volleybal Prins, reageert: op het bericht van de Veenendaalse club ,,Ik heb met enige verbazing kennisgenomen van dit artikel. Het lijkt mij enigszins eenzijdig. De opmerking dat de schuld (30.000 euro) vele malen groter is dan eerder bij de pers neergelegd, behoeft enige nuancering. Dit bedrag was exclusief afspraken met de spelersgroep. Wij waren als interim-bestuurders voortdurend in gesprek met de spelers. Degene die bij VVP zouden blijven spelen, leken niet onwelwillend te staan tegen een uitgestelde betalingsregeling."

Willems rept daarnaast over nog oudere afspraken uit het seizoen 2016/2017, waarin het VVP-bestuur bepaalde bonussen aan spelersgroep en technische staf heeft toegezegd. ,,Dan moet je denken aan een beloning voor het behouden van het eredivisieschap en het halen van de play-off. Je komt dan al gauw op een bedrag van twintigduizend euro. Dat samen brengt het schuldbedrag op zo'n vijftigduizend euro. Maar elk bedrag dat wordt genoemd moet je dan wel eerlijk en helder uitleggen, alvorens daar een kanttekening bij te stellen. Nogmaals, als wij er in waren geslaagd een reddingsplan erdoor te krijgen, waren een aantal schuldeisers best bereid geweest daarover te praten." 

Volgens Hugo Rijken weigeren de grootste schuldeisers een schikkingsregeling te treffen. Dat ziet Jeroen Willems anders. ,,Dat zijn onder meer de Belastingdienst, Sportservice Ede en de Gemeente Ede. Zij hadden denk ik niet het idee dat de nieuwe initiatiefnemers (VCV, red) een zodanig doordacht reddingsplan konden bieden, dat zij daarvoor in waren. Maar ik ben niet bij de bespreking daarover geweest. Dus laat ik de uitspraken voor rekening van woordvoerder Hugo Rijken", gaat Jeroen Willems verder.

Hij mist in het hele verhaal ook de eerder bespreken ideeën over talentenontwikkeling, samenwerking met regio volleybalclubs etc. ,,Ik heb gisteravond (woensdag, red) daarover met onder meer Sportservice Ede en sponsoren een goed gesprek gehad. Ik verwacht binnenkort meer nieuws daarover naar buiten te kunnen brengen. In mijn beleving kan de topsporthal daarin een grote rol spelen", besluit Willems.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie