Afbeelding
Ted Walker

Grote controle op burgemeester Van Dijkeplein in Ede

13 april 2018 om 23:26 lokaal

EDE Het burgemeester Van Dijkeplein in Ede was vrijdagavond het toneel van een groots opgezette (verkeers)controle. Ongeveer de helft van het terrein was ingericht om auto's en bestuurders aan een grondige controle te onderwerpen. Maar ook bromfietsen en scooters werden door een groot aantal agenten op motoren naar het terrein geloodst. 

Allereerst werd er van iedere verkeersdeelnemer een alcoholtest afgenomen. Vervolgens werden de voertuigen naar een van de controlestraten geleid. Brommers en scooters gingen naar de rollerbank en diverse auto's werden in een zogenoemde controlestraat aan een uitgebreide controle onderworpen. Bij een aantal auto's werd aan het begin van de controle een rood, geseald vel papier onder de ruitenwisser geplaatst. Deze auto's werden naar de aanwezige belastingdienst gedirigeerd omdat er op naam van de eigenaar van de auto een belastingschuld open stond.

De controle begon rond 17.30 uur. Rond 23.30 uur werden de laatste voertuigen gecontroleerd en keerde de rust weder op de parkeerplaats naast het politiebureau.

Later meer.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie