Van Gent Finaleweken: Lunteren op dreef tegen Valleivogels

14 april 2018 om 19:09 Sport/sport Finaleweken 2018

LUNTEREN ,,We hebben echt goed gespeeld. De 2-0 winst op Valleivogels was nog maar een magere afspiegeling van het krachtsverschil'', constateerde een tevreden Bart Schreuder.

De trainer uit Barneveld zag zijn ploeg al snel op 1-0 komen. ,,Thom Rijnders gaf een diepe bal tussen hun centrale verdedigingsduo door. Er was genoeg ruimte voor Jos van Roekel de 1-0 te scoren.''

,,Valleivogels had trouwens toch al veel moeite met onze lopende mensen. Op deze wijze een hoop kansen gecreëerd, maar er te weinig gemaakt. Jos van Roekel (op archief foto) kwam nog twee keer alleen voor de keeper. Ook Thom Rijnders had een vrije kopkans. Als het 3 of 4-0 bij rust was geweest, had Valleivogels niets mogen zeggen. Nu was het dus 2-0.'' Want op slag van rust maakte Jeffrey van den Brink de tweede treffer.

,,Het eerste kwartier na de rust was iets minder van onze kant. Er was te weinig drang. Daarna kregen wij weer legio mogelijkheden. Maar het bleef bij de 2-0'', had Schreuder gezien.

Door de winst klimt Lunteren naar plaats vijf. Ook doet men nog mee in de derde periode. ,,Ik denk dat wij ons vandaag definitief veilig hebben gespeeld. Dat is belangrijk. De rest zien we wel'', aldus Schreuder, die donderdag al weer aan de bak moet. De wedstrijd bij Scherpenzeel wordt in verband met het jubileum van de koploper, al donderdagavond gespeeld.