Van Gent Finaleweken: DTS Ede laat GJS lang in leven

14 april 2018 om 19:45 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE De einduitslag van 4-1 van DTS Ede tegen GJS was nog redelijk ruim. Maar de Edenaren lieten de ploeg uit Dalem te lang in leven. Pas in de slotfase werd het definitieve verschil gemaakt.

Het was één van de weinige kritische noten van trainer Jeroen Spies. ,,Voetballend zag het er goed uit. Uit het niets kwam GJS via een van richting veranderde bal (Nordin el Hasini) op 0-1. Wij herstelden ons snel van die domper. Jeroen Cramer maakte uit een voorzet van Jamal Ouassif de gelijkmaker. En na een combinatie scoorde Jesse Buikema de 2-1.''

,,De tweede helft kregen wij legio kansen'', ging de DTS Ede trainer verder. ,,Alleen Jamal Ouassif had er al drie of vier kunnen maken. Hoewel GJS geen kans had op de 2-2, hoeft het natuurlijk maar een keer verkeerd te gaan. Uiteindelijk was het Anouar Tmim die voor de 3-1 zorgde. In de laatste minuut bepaalde Mohamed Laukili (op archief foto) de eindstand op 4-1.''

,,Op zich mooi dat we ook met jeugdspelers of spelers uit het tweede onze wedstrijden winnen. Sil Buikema, Bram Holtman, Haikaz Vervaart en Gudo van Dronkelaar waren niet beschikbaar. Nu maakte Leon van den Heuvel als invaller zijn debuut. Sil Buikema komt vanaf komende zaterdag terug van een schorsing. Ik hoop ook dat Bram Holtman weer fit is.''

Want komende week staat de uitwedstrijd bij De Merino's op het programma. ,,Een goede ploeg, die wij goed kennen. Zaak is dat wij ons niet laten verrassen. We komen steeds dichter bij ons doel, het behalen van de nacompetitie. Maar met zes wedstrijden te gaan, zijn we er nog niet'', sluit rekenmeester Jeroen Spies af.