Van Gent Finaleweken: Marcel van Bruksvoort goudhaantje

14 april 2018 om 21:42 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Blauw Geel '55 heeft in Apeldoorn bij AGOVV een benauwde 2-3 zege behaald. Desondanks was trainer David Wagensveld na afloop niet tevreden.

,,Uiteraard wel met de zege. Maar ik vond mijn ploeg erg timide spelen. Ik miste beleving van een ploeg die kanshebber is op nacompetitievoetbal. Wat de reden is? Geen idee, maar dat wil ik zeker met de ploeg bespreken."

In die bespreking zal hij zeker aandacht hebben voor de tweevoudig schutter Marcel van Bruksvoort archieffoto achteraan. Van origine een verdediger die zowel bij het eerste als derde doelpunt betrokken was.

,,In de eerste helft zette Marcel (Van Bruksvoort, red) Blauw Geel op een 0-1 voorsprong. Hij ging bij een corner mee en kopte raak." Verder gebeurde er weinig. Blauw Geel, dat aantrad zonder Jos Bolks, Simon Kooiman en Aziz Ballouk kreeg geen kans de voorsprong te vergroten.

In de tweede helft was de thuisclub alert. Er werd een 2-1 voorsprong genomen. ,,De 1-1 uit een vrije trap waarbij wij niet alert waren. De tweede kwam uit een corner", baalde Wagensveld.

In het laatste kwartier werd 1 op 1 gespeeld. Marcel van Bruksvoort werd in de spits geposteerd. Een sterk slotoffensief volgde.

,,De 2-2 kwam op naam van Kamal Bendadi. Daarna heb ik opdracht gegeven door te gaan. Aan een gelijkspel hebben we weinig. Dat Marcel van Bruksvoort, als stormram de 2-3 scoort, was mooi meegenomen", glunderde de trainer.

Mede omdat AVW '66 verloor is Blauw Geel '55 weer terug in de race voor nacompetitievoetbal.

,,De derde plaats is goed voor nacompetitie. Scherpenzeel en Veensche Boys vechten voor het kampioenschap en hebben al een periode titel. Maar ook in de strijd om de derde periode staan Blauw Geel '55 en AVW'66 op Pole-position. Na twee thuiswedstrijden (ESA en VSCO '61) wacht AVW '66 uit. Ik denk dat daarna onze kansen duidelijk worden", besloot de Blauw Geel '55 trainer.

De stand in de tweede klasse is 1. Scherpenzeel 21- 52. 2. Veensche Boys 21 - 48. 3. Blauw Geel '55 21 - 40 en 4. AVW '66 21 - 40.