PR Reehorst

Korfballers Reehorst '45 pakken punten

15 april 2018 om 14:48 Sport/sport

EDE De korfballers van Reehorst '45 pakten zaterdagmiddag twee belangrijke punten. SEV werd met 18-9 verslagen.

De Edenaren bezetten in de derde klasse na de mooie winst nu de vierde plaats. Hoop op een P/D wedstrijd is er wel maar de vijfpunten achterstand op Kesteren is niet mis.

Dit veldseizoen heeft coach Jan Willem van Ede ervoor gekozen vijf om vijf te spelen (Anna Struik is toegevoegd aan de selectie), waardoor de vak indeling vaker wisselt. Martijn Werkman scoorde snel de 1-0 na een goede rebound-actie van Anna Struik. SEV kwam gelijk maar de 2-1 van Anna Struik betekende dat Reehorst aan de goede kant van de score zat.

Het spel ging op en neer en met nog 13 minuten op de klok was het 5-3. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 7-4 in Edes vorodeel.

Coach Jan-Willem van Ede gaf zijn team in de rust dan ook mee om in de tweede helft echt te gaan werken aan de afronding.

Nadat SEV op 7-5 kwam was het Niels van Golberdinge die scoorde (8-5.)

Halverwege de tweede helft begon Reehorst '45 verder uit te lopen. Met twee mooie acties van Nicole de Lugt en Niels van Golberdinge kwam de stand op 11-7. Om te proberen het verschil in deze wedstrijd te gaan maken, was dit het moment waarop Jan-Willem van Ede twee wissels toepaste.

Michel Verstegen werd gewisseld voor Sander van Cappellen en Anna Struik verliet het veld voor Ilse Snitselaar.

Laatstgenoemde scoorde direct de 12-7 maar SEV antwoorde snel 12-8. Na wat wissels die goed uitpakten brachten Nicole de Lugt en Ilse Snitselaar de stand op 14-8.

Het was Michel Verstegen die scoorde via een doorloopbal (16-8). Martijn Werkman zorgde voor de 17-8. En Aron Vermeulen maakte er 18-8 van. De gasten wisten met een strafworp de eindstand op 18-9 te bepalen.

Jan-Willem van Ede was tevreden. ,,De wissels zijn goed uitgepakt. Het scoren ging wat makkelijker, waardoor de druk van de ketel werd gehaald."

Scores: Michel Verstegen (3), Sonja van Blijderveen (3), Niels van Golberdinge (3), Nicole de Lugt (3), Martijn Werkman (2), Ilse Snitselaar (2), Anna Struik (1), Aron Vermeulen (1)