Bos laat het de kijkers thuis even weten: ze haalt het vierde podium op rij in de wereldbeker.
Bos laat het de kijkers thuis even weten: ze haalt het vierde podium op rij in de wereldbeker. kimberleybos.nl

Kimberley Bos haalt opnieuw het podium

18 december 2020 om 16:21 Overig

EDE Skeletonster Kimberley Bos uit Ede is vrijdag tweede geworden tijdens de vierde wereldbekerwedstrijd in het Oostenrijkse Innsbruck. Ze was na twee heats 0,21 langzamer dan winnares Janine Flock, die voor de derde keer won deze winter. 

EERSTE HEAT In de eerste heat deed Bos het niet onverdienstelijk. Met een derde tijd en 0.12 seconden achter Janine Flock uit Oostenrijk, deed ze mee om de overwinning. Vorige week werd Bos tijdens de derde wereldbekerwedstrijd - ook in Innsbruck - al tweede in een wedstrijd die uiteindelijk over één heat ging.

TWEEDE HEAT In de tweede heat wist Bos een plek op te schuiven en passeerde de Italiaanse Valentina Margaglio. Jacqueline Lölling uit Duitsland had een sterke tweede run en kwam gevaarlijk dicht in de buurt bij Bos, die precies één honderdste overhield. 

Voor de Edese staat de teller nu op drie tweede plaatsen en één derde plaats, en dat maakt het tot dusver haar beste seizoen. Bos bezet ook de tweede plaats in de wereldbekerstand. 

Het jaar zit er nu op voor Bos. ,,Ik heb veel geleerd. In de afgelopen weken en nu ook weer. Zo was deze wedstrijd toch ook weer anders dan die van vorige week, omdat we in de top na de eerste run heel dichtbij elkaar zaten. Het was leuk om nu ook een race te doen waarin het zo spannend is. Ik maakte vandaag in de tweede run nog een klein foutje in bocht tien. Gelukkig was het net genoeg voor zilver. Zonder dat foutje had ik het goud echter ook niet gepakt. Daarvoor zat Janine er te ver voor.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie