Nieuwe bomen bij de speeltuin aan de Bovenbuurtweg.
Nieuwe bomen bij de speeltuin aan de Bovenbuurtweg. De Oude Hofstede

Hofstedepark aangekleed

19 december 2020 om 11:55 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen week zijn er tientallen bomen en struiken aangeplant rond de speeltuin bij Kinderboerderij de Oude Hofstede aan de Bovenbuurtweg in Ede. Daarmee is het nieuwe Hofstedepark verder ingevuld. Eerder was er al een nieuwe picknickweide ingezaaid, en dat gras is goed gegroeid. De nu al metershoge bomen zijn niet alleen een mooie aankleding van het terrein, maar zullen ook de broodnodige schaduw geven in de komende zomers.

De bomen zijn geschonken en geplant door de Basisgemeenschap Exodus. Dit is een oecumenische geloofsgemeenschap in Ede die veertig jaar bestaat. Zij wilden bij deze gelegenheid veertig bomen en struiken plaatsen in de openbare ruimte, zodat velen er nut en plezier van kunnen hebben. Het zijn platanen, walnoten, krentenstruiken en wilde rozen. Dit groen is duurzaam, goed voor het klimaat, nuttig en mooi. Kinderboerderij de Oude Hofstede is erg blij met dit initiatief en is Exodus dan ook zeer dankbaar.

De vrijwilligers van de Kinderboerderij werken aan de verdere invulling van het Hofstedepark. Zo komt er in samenwerking met de Gemeente begin januari nog een grote metalen boog met de naam Hofstedepark.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie