Sven Buth trappend in actie tijdens een virtueel karatekampioenschap
Sven Buth trappend in actie tijdens een virtueel karatekampioenschap Karateschool Fightin' Nabil

Karateka’s sluiten veelbewogen sportjaar succesvol af

21 december 2020 om 15:07 Sport Deel je nieuws

Ede - Karateschool Fightin’ Nabil heeft wedstrijdjaar 2020 in stijl afgesloten door het medailleklassement te winnen van de Dutch Open e-Tournament. De karateka’s bleven het Oostenrijkse nationale team en het regioteam van Calabrië (Italië) voor in de ranglijst na ruim een week online wedijveren. Aan de Dutch Open deden karateka’s uit 26 landen mee.

Fysieke wedstrijden zitten er al een tijdje niet in voor de karateka’s van Karateschool Fightin’ Nabil. De staf besloot daarom om het over een andere boeg te gooien. ‘In mei hebben we als experiment met een groepje karateka’s deelgenomen aan een vanuit Duitsland gehouden e-Tournament. Dat is zo goed bevallen dat we dit de afgelopen maanden zijn blijven doen’, legt clubcoach Nabil Ou-Aissa uit.

‘De online wedstrijdvariant is niet alleen een mooie ontwikkeling in tijden van social distancing, maar vooral het creatieve antwoord op de wens van karateka’s om ook tijdens de corona-periode wedstrijden te doen’, stelt Ou-Aissa. Karateka’s nemen hun denkbeeldige gevecht op en sturen een filmpje in. Daar krijgen ze dan cijfers voor van internationale scheidsrechters. Het deelnemersveld halveert zich met de dag. Alle winnaars komen steeds de volgende dag terug met een nieuw filmpje, totdat er op de finaledag een virtueel podium ontstaat.

Prijzenregen
Namens Karateschool Fightin’ Nabil waren 26 karateka’s succesvol tijdens de Dutch Open. Inssaf Bohoudi, Badr Din Arbaj, Mila Wens, Ilyas Bohoudi, Sennah Mamadeus, Samy Achghouyab, Amani Bohoudi, Besan Kamel en Junaid Kharmich wonnen goud in hun leeftijdscategorie. Lyna Nassiri, Lucas Haasbeek, Lyna Achghouyab, Adam Kharmich, Mohammed Amine El Jattari, Besan Kamel, Amani Bohoudi, Jazzairo Spruit en Ilyas Ibrahimi sloten het tiendaagse virtuele toernooi met zilver af. Brons: Bara-ah Zekri-Salhi, Jady Joy Schuller, Hièro Carrilho, Eva Haasbeek, Esmaa Kharmich, Israe Bensalaf, Jelena Djuric en Safouan Errahouti.

USA Open
‘De online evenementen hebben als grote voordeel dat je feitelijk vanuit je woonkamer of tuin kunt deelnemen. Verre reizen met een boel kosten zijn niet aan de orde. We overwegen daarom volgende maand ook met een selectie mee te doen aan de online editie van de USA Open. Kinderen ontmoeten leeftijdgenoten met dezelfde passie uit de hele wereld en tegelijkertijd groeien ze als karateka in de anderhalvemetersamenleving’, besluit Ou-Aissa.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie