De organisatie van de Veenendaalse triatlon maakt zich klaar voor de start in 2021
De organisatie van de Veenendaalse triatlon maakt zich klaar voor de start in 2021 Stichting Triathlon Veenendaal

Inschrijven Triathlon Veenendaal vanaf 1 maart

21 december 2020 om 17:58 Sport Deel je nieuws

De 38e Veenendaalse triatlon staat gepland op zaterdag 28 augustus 2021. De inschrijving voor deze triatlon wordt op 1 maart op de website van Admicom Triathlon Veenendaal opengesteld. Het dagprogramma wordt opgebouwd rond diverse afstanden: 1/16e triatlon voor de jeugd, 1/8e triatlon voor beginners en recreanten en de 1/4e en olympische afstand voor gevorderde atleten. Zowel bij de achtste als bij de kwart triatlon is het mogelijk om met een trio in te schrijven, waarbij twee of drie atleten verschillende onderdelen voor hun rekening nemen. Atleten die al waren ingeschreven voor de editie van 2020 en die hun inschrijving hebben laten staan, hoeven zich niet nogmaals aan te melden.

Een kwart triatlon bestaat uit 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 hardlopen. Bij de Olympische afstand is het zwemonderdeel 1,5 km. De achtste triatlon is opgebouwd uit 500m zwemmen, 20 km wielrennen en 5 km hardlopen. De triatlon zal weer plaatsvinden op Sportcomplex De Groene Velden in Veenendaal.

De Admicom Triathlon Veenendaal bestaat al 38 jaar, maar de 38e editie moest vanwege de coronapandemie een jaar worden uitgesteld. Deze editie staat nu gepland op zaterdag 28 augustus 2021. De triatlon zal worden georganiseerd conform de dan geldende richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en de triatlonbond.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie