Gerrit Flier (links) met Nico van der Poel (rechts).
Gerrit Flier (links) met Nico van der Poel (rechts). SGP Ede

Gerrit Flier nieuwe fractievoorzitter en beoogd lijsttrekker SGP Ede

21 december 2020 om 19:29 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

EDE De Wekeromse Gerrit Flier (41) volgt 1 januari 2021 Nico van der Poel op als fractievoorzitter van SGP Ede. Flier is tevens voorgedragen als lijsttrekker door het bestuur van de Gemeentelijke Afdeling van de SGP voor de gemeenteraadsverkiezing in 2022. De ledenvergadering aankomende maart moet uitwijzen of Flier de nieuwe lijsttrekker wordt.

Flier was in de raadsperiode 2010-2014 fractievolger en is sinds 2014 lid van de gemeenteraad. Hij is momenteel als zelfstandig fiscalist werkzaam bij Van Silfhout Fiscaal in Barneveld.

De partij wil Flier de kans geven zich voor te bereiden op het lijsttrekkerschap door hem nu al de functie als voorzitter te laten vervullen. ,,We zijn hem erkentelijk voor zijn inzet als fractievoorzitter en lijsttrekker in de afgelopen jaren; al bijna 19 jaar maakt hij deel uit van de Edese gemeenteraad.’’

De nieuwe fractievoorzitter stelt dat zijn beoogde lijsttrekkerschap voor de grootste politieke partij van de gemeente Ede een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt, ,,waarvoor steun nodig is van het bestuur, de fractie en de leden. Bovenal is Gods onmisbare leiding nodig om het hart van de SGP-boodschap uit te dragen in onze gemeente, maar ook het voortouw te nemen in debat en onderwerpen zowel lokaal en regionaal.” Als nieuwe fractievoorzitter wil Flier zich richten op het zoeken naar verbindingen binnen de gemeenteraad en daarbuiten.

Volgens Nico van der Poel staat de gemeente voor grote uitdagingen op het gebied van wonen, landbouw en energietransitie. ,,Als fractievoorzitter vraagt dat veel tijd en inzet. Ik wens Gerrit daarbij alle succes toe.” Van der Poel blijft actief als raadslid in de gemeente.

Flier is getrouwd en heeft vier kinderen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie