#Samenkerst
#Samenkerst Mozaiek

Mozaiek viert online #samenkerst met twee livestream diensten

21 december 2020 om 20:10 Lokaal Deel je nieuws

Samen met het gezin of familie naar de kerk met kerst is voor velen een traditie. Veel gezinnen worstelen dit jaar met de invulling van deze kerstdagen. Mozaiek, de kerk die inmiddels een landelijk bereik heeft opgebouwd met zijn online diensten, biedt dit jaar een laagdrempelig alternatief aan voor de mensen die toch samen kerst willen vieren.

Nelinda Troost, één van de zes voorgangers van Mozaiek: “Op kerstavond en op kerstochtend worden twee sfeervolle livestream diensten via YouTube en Facebook aangeboden. De kerstdiensten zijn bij uitstek het moment waarop ook niet-christenen naar de kerk gaan. Het is een unieke kans om mensen laagdrempelig kennis te laten maken met het kerst-evangelie. Juist nu Kerst dit jaar anders dan anders is, is de (online) verbinding met elkaar extra belangrijk en kunnen we de boodschap van Hoop in de huiskamers te brengen.”
Op donderdag 24 december wordt er via YouTube en Facebook om 20.30 uur een kerstnachtdienst uitgezonden en op 1e kerstdag is er om 10.00 uur een kerstgezinsdienst met daarin bijdragen van alle generaties: ouderen, volwassenen, jongeren én kinderen.

Landelijk bereik
Waar Mozaiek normaal gesproken op zondag drie diensten in Veenendaal en twee in Nijkerk aanbiedt, hebben de wekelijkse online diensten een landelijk bereik met gemiddeld zo’n 15.000 kijkers die de dienst live meekijken.  Nelinda Troost: “‘Vanaf de eerste zondag in lockdown maakten wij de switch naar online diensten via een stream op YouTube. Door de persconferenties van Rutte kwamen we op het idee om, naast de gewone livestream, een versie te maken met een doventolk. We zijn enorm verrast door de reacties die we uit het hele land krijgen op de dienst. Het wordt enorm gewaardeerd in deze periode.”

Kerstpakkettenactie: 600 pakketten bezorgd in Nederland
Dat landelijke bereik is ook goed zichtbaar tijdens de jaarlijkse kerstpakkettenactie. Nelinda Troost: “Begin december is Mozaiek gestart met de jaarlijkse kerstpakkettenactie waarbij mensen die een praktische bemoediging nodig hebben ondersteund worden. Er konden namen en adressen worden aangedragen en deze werden gekoppeld aan mensen die een pakket wilde maken én bezorgen. De komende week worden bijna 600 kerstpakketten bezorgd in heel Nederland (en een paar zelfs daarbuiten). Hoe gaaf en bijzonder om te zien dat er echt wordt omgezien naar elkaar!”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie