Afbeelding
's Heeren Loo

‘s Heeren Loo schakelt over naar duurzame schoonmaakmiddelen

29 december 2020 om 12:30 Zakelijk

EDE Zorginstelling ‘s Heeren Loo gaat alleen nog schoonmaken met duurzame schoonmaakmiddelen. Alle vervuilende middelen worden weggedaan. Daarmee wil ‘s Heeren Loo een volgende stap zetten in het duurzamer maken van de organisatie.

,,Als zorginstelling waar cliënten wonen en werken, zorg je niet alleen voor een mooi leven voor cliënten, maar ook voor een mooie leefomgeving. Daarom is duurzaamheid een belangrijk thema voor ’s Heeren Loo. We zijn een grote organisatie en kunnen samen veel bereiken als het gaat om de zorg voor onze wereld”, benadrukt regiodirecteur Brechtje Fleur.

Fleur heeft het eerste pakket met duurzame schoonmaakmiddelen voor het regiokantoor in ontvangst genomen. Dit is onderdeel van een omwisselactie in de regio Midden-Nederland. Op 130 woon-, dagbesteding en kantoorlocaties worden deze week de vervuilende middelen omgeruild voor duurzame. Maar ook op andere locaties in het land wordt overgestapt op duurzame schoonmaakmiddelen.

IN EEN KEER GOED ,,Als je het doet moet je het ook in één keer goed doen”, zegt Diane Elzinga beleidsmedewerker bij ‘s Heeren Loo. ,,We nemen alle nog gesloten verpakkingen van schoonmaakmiddelen mee en in ruil daarvoor krijgen de locaties een set duurzame middelen. Naast dat ze milieuvriendelijk zijn, zorgen de verpakkingen ook voor minder verspilling. Tegelijkertijd hebben we samen met onze leverancier Wuestman het inkoopproces voor de duurzame schoonmaakmiddelen en andere benodigdheden ingericht. Zo weten we zeker dat op al onze locaties voortaan wordt schoongemaakt met duurzame schoonmaakmiddelen.”

Rest natuurlijk de vraag wat er gedaan wordt met de ingezamelde schoonmaakmiddelen. Elzinga: ,,We weten nog niet hoeveel we inzamelen, maar we gaan deze middelen op een goede plek terecht laten komen. Onder onze cliënten die in hun eigen huis zorg van ons krijgen, zijn ook veel mensen met een kleine beurs. Als we voldoende hebben, laten we onze ambulante begeleiders ze meenemen voor hen.”

MILIEUTHERMOMETER ZORG In 2019 behaalde de regio Midden-Nederland van ’s Heeren Loo al het niveau brons voor de Milieuthermometer zorg. Eind van deze maand is er opnieuw een audit. De duurzaamheidsacties van 2020 worden hierin meegenomen. ,,In 2021 blijven we natuurlijk ons best doen om dit resultaat te behouden en ook nog verder te verbeteren. Dat doen we samen met cliënten en hun begeleiders. Om de bewustwording te vergroten op het onderwerp duurzaamheid zit er voor elke locatie ook een duurzaam kwartetspel in de tas. Leerzaam en leuk nu dat iedereen meer thuis zit door corona”, zegt Elzinga.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie