Frans Koolen blij met de onderscheiding
Frans Koolen blij met de onderscheiding Frits Willemsen

Frans Koolen benoemd tot erelid BV Gelre

31 december 2020 om 11:08 Overig

EDE Oud-bestuurslid van biljartvereniging Gelre, Frans Koolen, is op de valreep van 2020 door zijn club benoemd tot erelid. 

Frans Koolen (80) heeft een lange en actieve staat van dienst voor zowel de club als daarbuiten.

Frans Koolen, sinds midden jaren ’80 lid van BV Gelre, was in de jaren ’90 tot 2003 bestuurslid van het district Arnhem en omstreken van de KNBB. Als voorzitter van district Arnhem stond hij ook aan de basis van de fusie tussen de districten Arnhem en Dieren tot het huidige district Veluwezoom. 

Voor BV Gelre was hij jarenlang de spil bij de recreanten (thans middagspelers) als wedstrijdleider voor die categorie en tevens bestuurslid. Voor die inzet werd Frans Koolen in 2010 al benoemd tot Lid van Verdienste.

Tussen 2010 en 2020 was hij, naast zijn werk voor de middagspelers, onder meer een periode secretaris en drie jaar penningmeester. Al de functies vervulde Frans Koolen met grote bevlogenheid en betrokkenheid. 

Vanwege de corona kon een Algemene Ledenvergadering (ALV) niet plaatsvinden maar werd door middel van een enquête het voorstel tot deze benoeming aan de leden voorgelegd en met een overgrote meerderheid ondersteund.

Voorzitter Dick Kremer en secretaris Frits Willemsen bezochten de familie Koolen afgelopen woensdag (30 december, red.) thuis alwaar de benoeming tot erelid met een fraai aandenken werd bekrachtigd.

Frans Koolen is het zesde erelid in de bijna 59-jarige geschiedenis van BV Gelre. 

Frans Koolen en Dick Kremer (links) bekijken het door BV Gelre geschonken aandenken.
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie