Het Kijk en Luistermuseum krijgt zonnenpanelen

26 april 2018 om 16:28 lokaal Deel je nieuws

Het Kijk en Luistermuseum geeft zijn gebouw een impuls. Het dak wordt voorzien van 120 zonnepanelen. Een paar dagen geleden kreeg het gebouw aan de Kerkstraat in Bennekom al een nieuwe, geïsoleerde lichtstraat. Ook is het gebouw voorzien van ledlampen.

'We staan middenin de samenleving en willen ons steentje bijdragen aan een beter milieu.' zegt directeur Jos van Ginkel.

Het gebouw ondergaat in de loop van dit jaar nog meer veranderingen. De keuken wordt vernieuwd en de entree wordt aangepast, zodat het gebouw gebruiksvriendelijker wordt voor mensen met een lichamelijke beperking, waarbij we zeker ook aandacht besteden aan mensen met visuele problemen. Voor hen is een bezoek aan het 'concert zonder muzikanten' van de mechanische muziekinstrumenten, natuurlijk ook een heel geschikt uitje.

'Tot nu toe konden de werkzaamheden worden verricht, terwijl het museum gewoon open was. De gasten vonden de reuring wel leuk. Sterker nog: sommigen wilden helpen met schoonmaken en stofzuigen.'aldus Jos.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie