Van Gent Finaleweken: Morele opsteker SDS '55 bij sterk Batavia'90

28 april 2018 om 21:52 Sport/sport Finaleweken 2018

WEKEROM SDS '55 heeft bij Batavia een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept.

,,Je mag het een bonuspunt noemen. Maar ik vond het een morele opsteker voor een ploeg die met de nodige tegenslagen te kampen had", stak SDS '55 trainer Marcel van der Hoop van wal.

Hij doelde daarbij op de scheenbeenbreuk die de ongelukkige Henk Groenevelt opliep in een stevig duel. ,,Van een overtreding was gelukkig geen sprake. Beide spelers gingen voor de bal. Maar voor Henk is het heel triest", sipte de trainer.

Hij vond dat zijn ploeg goed had gespeeld. ,,Er was passie, beleving en strijdlust. Iets dat ik eerdere wedstrijden wel eens miste. Batavia is een van de sterkste ploegen in onze derde klasse. Op slag van rust kwamen we ongelukkig op een 1-0 achterstand."

Binnen vijf minuten kwam SDS '55 op een 1-1 stand. ,,Een schot van Herman van Dam werd met de hand geblokt. De scheidsrechter die erbovenop stond was onverbiddelijk. De strafschop werd feilloos benut door Frank de Jong", ging de trainer verder.

Het spel golfde op en neer. Bij SDS '55 kreeg Lennart Ploeg de mooiste kans. Maar de doelman overwon en stopte zijn poging.

,,In de allerlaatste minuten heeft Jaco van Veldhuizen ons gered. Hij tikte een schot, dat onhoudbaar leek uit de bovenhoek. Een punt dat ik koester. Hoewel de zorgen nog niet geheel voorbij zijn, ben ik niet bang dat SDS wegzakt", eindigde Van der Hoop.

Vijf ploegen komen nog in aanmerking voor nacompetitievoetbal. Vanaf nummer negen Otterlo 23-25, 10. V.V. Barneveld 23 – 25, 11. SDS' 55 23 -24, 12. Hulshorst 22 – 22 tot nummer 13. Stroe 23 – 22.  Het op de veertiende plaats staande Elspeet lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen.