Van Gent Finaleweken: Lunteren ziet Veensche Boys in extra tijd langszij komen

28 april 2018 om 20:26 Sport/sport Finaleweken 2018

LUNTEREN ,,Vooraf teken je voor een punt bij nummer twee Veensche Boys. Achteraf kun je stellen dat je met de 1-1 er te weinig heb uitgehaald. En dat die gelijkmaker in de 94ste minuut valt, is teleurstellend'', concludeerde Bart Schreuder.

,,De eerste helft hadden wij het goed voor elkaar'', merkte de trainer op. ,,Er werd goed druk gezet en ook creëerden wij de nodige kansen. De 0-1 voorsprong halverwege was verdiend. Een voorzet van Freek van Wijk werd net niet door Jorn Mocking geraakt, maar verdween wel in het doel.''

,,In het tweede bedrijf zaten wij en ook Veensche Boys er door heen. Het was heel matig. Ik denk de naweeën van Koningsdag. Wel werden wij op eigen helft gedrukt. Maar echte kansen werden niet weg gegeven. Wij verzuimden de energie te brengen om gebruik te maken van de geboden ruimte. Eliza Abraham (op archief foto) raakte nog wel een keer de lat. We hadden er veel meer kunnen uithalen.''

,,En dan valt in extra tijd een bal over de verdediging. Die speler (Kevin Hols) kwam één op één met Nicky Groeneveld en scoorde. Zonde.''

Lunteren staat inmiddels op plaats zeven. ,,Theoretisch kunnen we nog een periode pakken. Maar het zal waarschijnlijk een kwestie worden van het de laatste drie wedstrijden zo goed mogelijk uitspelen van de competitie'', weet Schreuder.

Na een week rust, wacht VSCO. Dat weekje komt Lunteren wel goed uit. Thom Rijnders en Patrick van Norden vielen geblesseerd uit. Jos van Roekel kon vanwege een blessure niet in actie komen.