Thea.Nederveen

Van Gent Finaleweken: Hockeyteams behouden kans op promotie

29 april 2018 om 21:01 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE De Edese hockeyteams hebben na het bezoek aan Groningen de mogelijkheid om al dan niet na P/D-wedstrijden te promoveren in eigen hand.

De mannen wisten bij Gron.Studs een 1-3 winst te behalen. Met nog twee wedstrijden te gaan is de stand in de eerste klasse, waar de eerste drie ploegen rechtstreeks promoveert en nummer vier P/D-wedstrijden mag spelen als volgt:

1. IJsseloever 20 – 52, 2. Hattem 20 - 47, 3. Upward 20 -  47, 4. Ede 20 - 44 en 5. Houten 20 - 38.  Zondag is de topper tegen koploper IJsseloever op sportpark De Bosrand. De aanvang is 14.45 uur.

De Edese vrouwen (foto)van de wedstrijd) speelden bij GHBS met 1-1 gelijk. De verplichte shoot-outs werden met 1-0 verloren. Omdat ook naaste concurrent hetzelfde overkwam bij Naarden is de situatie dat Ede nog plek vier (P/D-wedstrijden) kan veroveren.

De stand in de eerste klasse met nog twee wedstrijden te gaan is: 1. Gooische 20 - 49, 2. Zwolle 20 - 48, 3. Naarden 20 - 45, 4. EHV 20 - 33 en 5. Ede 20 - 33.

Zondag voor de Edese vrouwen een topper tegen Naarden. Met recht zondag op sportpark De Bosrand vanaf 12.30 uur Super Sunday.

VROUWEN Ede begon bij GHBS matig. ,,Veel technische fouten en een beetje overrompeld door de druk/vechtlust van GHBS", liet speelster Dymphe Laan na afloop weten.

Maar Ede herstelde zich en een onverwacht doelpunt van Allisha de Bock hielp Ede op weg. ,,Na een goede bal van achteruit verzonden door Laura Hilgersom, wist Allisha na een sterke soloactie de bal hard binnen te schieten: 0-1", glunderde Laan.

Zij omschreef de voorsprong als een aangename verassing. Ede kreeg meerdere kansen, had veel balbezit, communiceerde goed in niet balbezit. En ging met een 0-1 voorsprong rusten.

In de tweede helft zette de thuisclub Ede de duimschroeven aan. Maar keeper Alieck Keilman wist twee strafcorners te stoppen.

,,Ook Ede kreeg kansen waaronder een 3 tegen 2 met Nikki van Pouderoijen, Laura Hilgersom en mij. Maar deze grote kans bleef onbenut", sipte Laan.

Twaalf minuten voor tijd viel de gelijkmaker uit een lange corner. ,,GHBS wist de bal in de cirkel te brengen en binnen te tippen", had Laan laten noteren.

Het slotakkoord was wel voor Ede, maar gescoord werd er niet. ,,De mooiste kans was in de laatste minuut voor Sarah Driessen. ,,Het schot werd half gestopt en Tess van der Linden leek alsnog te scoren. Maar als was gezichtsbedrog. De bal leek mooi in de kruising te gaan maar vloog voorlangs. In de shoot-outs wist Ede niet te scoren. GHBS overigens ook maar een keer maar wel voldoende voor een extra punt", sloot Dymphe Laan af.

MANNEN Ede begon bij Gron.Studs met veel balbezit en degelijk hockey. Dit resulteerde in weinig kansen in de beginfase, maar Ede wist hiermee wel de thuisclub moe te maken.

,,Na een paar keer in de cirkel te zijn geweest van Groninger studs., wist Lode Draaijer met een goede actie de cirkel binnen te komen en de keeper door zijn benen te  passeren. Een kleine tegenvaller was dat de Groninger studenten een rebound uit een strafcorner scoorden:1-1. Direct hierna klonk het rustsignaal", gaf Ede speler Kaj van der Molen na afloop door.

Ede begon met goed spel aan de tweede helft.

,,Ede kreeg een strafcorner, waar Stijn Draaijer wist wat hij moest doen. Hij scoorde met een sleeppush in de rechter kruising", jubelde de Ede speler.

Ede bleef druk houden op de thuisclub maar was bij vlagen wat slordig. Zo kwamen de Groninger Studs. zelfs nog tot een strafcorner in de laatste tien minuten. Maar verzuimde de 2-2 te scoren.

,,Wij wisten in de laatste minuut nog een strafcorner te forceren. Stijn Draaijer deed wat hij al zo vaak dit seizoen heeft gedaan. De strafcorner binnen pushen. Het was Stijn Draaijer zijn eenenveertigste (!) goal van dit seizoen! Hiermee werd tevens de eindstand van 1-3 op het scorebord gezet"eindigde Kaj van der Molen tevreden alvorens de verre terugreis te aanvaarden.