Afbeelding
Benschop Fotografie / Edwin Benschop

Regen speelt karter Rick den Hartog enigszins parten

29 april 2018 om 20:30 Sport/sport

EDE Karter Rick den Hartog is tijdens de NK Chrono race 2 op Circuit Park Berghem als zesentwintigste geëindigd

,,Het was zoeken naar de juiste afstelling voor de kart. Bij de training (vrijdag, red.) was het droog. We wisten dat het vandaag (zondag, red) zou gaan regenen. Daarop moest worden ingespeeld", opende de Edenaar zijn terugblik.

Na de kwalificatiewedstrijden moest Den Hartog als vijfentwintigste van de tweeëndertig karters van start gaan.

,,Ik heb nog weinig ervaring met deze kart in de regen. Regen rijden is toch weer een hele andere en ook aparte manier van rijden. De eerste race was ook regenachtig, wat voor mij niet zo goed uitpakte. Ik finishte als 24e, inclusief een straf van 5 seconden voor een ingeklikte bumper."

 Dit kwam doordat een andere rijder ineens van links naar rechts over de baan ging en tegen mijn zij/voorkant aanreed.

Rick den Hartog mocht de finale dan ook als 24e starten en nu waren de condities beter met een wat drogere baan.

,,Ik had een ontzettend goede eerste fase van de race, wist binnen een paar rondes van P24 naar P16 te rijden in dit ongelooflijk sterke veld. Maar het pech duiveltje sloeg toe. Ik werd hard op mijn achterwiel gereden door een andere coureur, verloor de controle over mijn kart en spinde naast de baan. Door het vele vuil op mijn banden had ik amper grip, had geen snelheid meer en moest  genoegen nemen met een 26e plaats", ging de karter verder.

Hij was licht teleurgesteld. ,,Erg jammer, de snelheid zat er super goed in net dank aan Goedsign Rasing, mijn sponsoren en mijn vader. Het was mooi dat ik buiten de baan veel complimenten kreeg voor mijn rijstijl. Over vier weken wacht een raceweekeinde in Eindhoven", besloot Rick den Hartog.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie