Afbeelding
Rob Barel

Triatleet Jan Bos overleden

31 december 2020 om 18:59 Overig

EDE Triatleet Jan Bos uit Ede is woensdag overleden. Hij overleed aan acute leukemie, waarvoor hij pas sinds vorige week in behandeling was. Afgelopen dinsdag traden complicaties op waarna Bos op de intensive care terecht is gekomen. Daar is hij woensdag overleden.

Triatleet Rob Barel, net als Bos lid van het Veenendaalse VZC, schrijft op twitter. ,,Niet te bevatten. Een gedreven triatleet, clubmens in hart en nieren, gangmaker. Grote plannen voor zijn nieuwe age-group in 2021", schrijft Barel.

,,De afgelopen weken voelde Jan zich niet helemaal fit. Vorige week is er middels onderzoek acute leukemie geconstateerd bij hem. Er is direct gestart met een chemokuur, dit mocht helaas niet meer baten. Vanochtend is Jan in het bijzijn van zijn kinderen en zijn partner Ingeborg overleden", meldt VZC'er Wim Korving aan trikipedia.nl.

,,Jan was sinds 1998 lid van VZC Veenendaal. Tevens was hij vele jaren lid van de militaire triatlon equipe. Zijn positiviteit, bevlogenheid, enthousiasme en liefde voor de sport zullen wij zeer missen", vervolgt Korving.

Het overlijden van Bos is niet het eerste overlijden binnen de triatlonafdeling van VZC. De afgelopen jaren overleden ook Jan van de Pol, Perry van den Berg en Manfred Boogaard al plotseling.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie