Van Gent Finaleweken: Bennekom wint bij Montfoort

5 mei 2018 om 19:13 Sport/sport Finaleweken 2018

BENNEKOM Bennekom behaalde bij nummer drie Montfoort een knappe zege. Bij de winnaar van de eerste periodetitel werd het 0-2.

,,Ik vind dat wij het prima hebben gedaan'', meldde de opgewekte Arnold Brehler. ,,Hun twee fysiek sterkte spitsen werden goed bespeeld door Just Berends en Jonathan Slootmans. Onze organisatie stond goed. We hebben niets of nauwelijks wat weg gegeven.''

Nadat Slootmans met een kopbal al dicht bij de openingstreffer was geweest, viel deze net voor de rust. ,,Mike Peters zette Jeffrey Rutgers (op archief foto) alleen voor de keeper. In eerste instantie stuitte hij op de doelman. Maar de losgelaten bal kon hij in de rebound intikken'', had Brehler gezien.

,,In de tweede helft ging Montfoort opportunistischer spelen. Omdat wij stabiel stonden, waren er veel kansen in de omschakeling. Daar hadden we beter mee om moeten gaan. Het had eigenlijk 1-5 moeten zijn. Nu scoorden wij in de laatste minuut via Marco Corba de 0-2. Maar daarvoor had de scheidsrechter een strafschop kunnen geven bij een handsbal van Jonathan Slootmans.''

,,Hoewel we dan eigenlijk voor niets meer spelen, was er zeker bezieling. Daarvoor moet ik de jongens een compliment geven'', wil Brehler nog kwijt. De trainer beseft ook dat Bennekom het dit jaar tegen de 'kleintjes' heeft laten liggen. ,,Wij doen niets onder voor een Sliedrecht, LRC of Montfoort. Tegen de mindere ploegen wilden wij het spel maken. En juist in de omschakeling werden wij verrast, omdat de restverdediging niet goed was. Dat heeft ons veel punten gekost. Dat breekt ons nu op.''