import

Van Gent Finaleweken: Edesche Boys verliest thuiswedstrijd nipt

6 mei 2018 om 16:52 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Edesche Boys heeft de thuiswedstrijd tegen SV Basteom met 2-3 verloren.

,,Het was, eigenlijk zoals gewoonlijk weer net niet. Maar met een fitte vijftienkoppige selectie is en prima wedstrijd gespeeld", opende Edesche Boys trainer Jan Beumer.

De thuisclub nam een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Yoeri Dörfel.

,,Er waren kansen de voorsprong te verhogen maar die werden niet benut. In de vijfendertigste minuut kwamen de gasten op gelijke hoogte. Toch gingen wij met een 2-1 voorsprong rusten. Ferrouci Kleyer vond het net", glunderde Beumer.

Dat deed hij een kwartiertje in de tweede helft niet. ,,Daarin lieten wij ons door de gasten aftroeven. Zij namen een 2-3 voorsprong. In de laatste minuten dacht ik dat de Boys op 3-3 zou komen. Maar een inzet, ik weet niet zo snel van wie, zou de doellijn niet geheel gepasseerd zijn. De scheidsrechter liet uiteindelijk gewoon doorspelen", baalde Beumer besluitend.

Edesche Boys dat eerder deze week een punt verloor wegens de gestaakte wedstrijd tegen Elsweide blijft hekkensluiter.

De Edenaren staan op een totaal van drie punten. Dat hadden er zeven kunnen zijn als de KNVB Edes oudste voetbalclub niet twee keer had bestraft.

Edesche Boys zag wel de honderd tegendoelpunten grens doorbroken. SV Basteom bracht het totaal aan tegen doelpunten op 101 na 22 wedstrijden.