15 juni 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Horecaplan voor Ouderkerkerplas

Recreatieschap wil voorziening realiseren

OUDERKERK Recreatieschap Groengebied Amstelland start deze maand een zoektocht naar een ondernemer die een aantrekkelijke horecavoorziening aan de noordkant van de Ouderkerkerplas wil realiseren. Recreatie Noord-Holland wil er een toegankelijke plek van maken, waar in alle jaargetijden van het uitzicht kan worden genoten.

De Ouderkerkerplas wordt door velen bestempeld als een prachtplek en - zeker op zonnige dagen - een goed alternatief voor het strand. Dat bleek ook weer tijdens de afgelopen warme dagen. Het gebied heeft veel te bieden, maar een ding ontbreekt: een gezellige locatie waar je het hele jaar door terechtkunt voor een drankje en een hapjer. Daarin komt verandering.

AANTREKKINGSKRACHT Mieke Blankers, voorzitter van Groengebied Amstelland, geeft aan: ,,Goede horeca is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van vrijetijdsbesteding. Het zorgt voor extra aantrekkingskracht, ook op minder zonnige dagen.'' Het recreatieschap volgt een zorgvuldig selectieproces met vastgestelde kaders. Het bestemmingsplan van de gemeente Ouder-Amstel en de beoordelingscriteria van het recreatieschap bepalen de mogelijkheden. Het bestemmingsplan biedt ruimte voor een horecavoorziening en beschrijft onder meer de eisen aan omvang en oppervlakte. Het recreatieschap kijkt vooral naar de inpassing in het landschap en vindt de samenwerking met lokale ondernemers en verenigingen belangrijk. Overleg met bijvoorbeeld de huidige mobiele horecavoorziening en sportverenigingen zijn daarbij aandachtspunten. Ondernemers worden via advertenties in regionale kranten, social media en een 'direct mail' opgeroepen hun visie kenbaar te maken. Vervolgens beoordeelt een commissie van vertegenwoordigers van het recreatieschap en de gemeente die. De ondernemers met een visie die het beste past binnen de gestelde criteria mogen vervolgens een businessplan indienen. Het streven is, dat in het najaar een keuze voor een ondernemer wordt gemaakt. Wie interesse heeft of meer informatie wenst, kan contact opnemen met Paula Bakker via pbakkker@recreatienoordholland.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie