16 juni 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Duivendrecht speelt samen buiten

DUIVENDRECHT Stichting Coherente organiseerde, in samenwerking met BSO Villa Bekema van SKOO, de lokale invulling van het nationale initiatief Buitenspeeldag. Op het grasveld voor de flat Mercurius kon woensdag 14 juni aan meer dan vijftien spellen worden deelgenomen.

Vanaf 13.00 uur stroomde de locatie langzaam vol met kinderen en hun ouders. De jeugd kreeg een stempelkaart, want bij alle spellen kon een letter worden verdiend. Wie alle letters bijeengesprokkeld had, kon gaan puzzelen en tot het woord 'buitenspelen' komen. Bij het inleveren van de stempelkaart ontvingen de deelnemers een prijsje.

De volwassenen zagen hoe druk alle kinderen met de spellen bezig waren. Sommige groepjes hielden zich bezig met Mega Memory of Mega Boter, Kaas en Eieren. Anderen waren in de weer om ringen om pionnen te gooien of oud-Hollandse spellen. Ook werd fanatiek touwtje gesprongen. Behendigheid was nodig voor het spijkerpoepen. Daarnaast werden enorme bellen geblazen en leverde de sponzenrace veel renbewegingen op. Bovendien konden liefhebbers zich laten schminken.

Veel belangstelling trok de mogelijkheid om kennis te maken met kinderfitness. Ridder Personal Trainer was aanwezig om uitleg over en aanwijzingen bij een vermakelijk circuit te geven. Er werd gesprongen op een blok, de buikspieren werden getraind met rollen, er werden kettlebells getild en sprongoefeningen vormden een onderdeel.

De kinderen van de kinderopvang kwamen ook naar buiten om onder een heerlijk zonnetje met elkaar te spelen. Wat de gezellige sfeer nog meer verhoogde.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie