19 juni 2017 om 00:00 Sport

Thuisrijders scoren opnieuw

Ronde van Ouderkerk

OUDERKERK De 48ste Le Patron Ronde van Ouderkerk was een zonovergoten, zware, maar voor de thuisrijders uiterst succesvolle editie. Met zeges voor Femke Markus en Enzo Leijnse, én meer podiumplaatsen, kregen de topprestaties van 2016 een vervolg in stijl.

Het voelde heet aan in Ouderkerk aan de Amstel. Ondanks de weersomstandigheden werden de koersen hard gemaakt, geheel volgens traditie. ,,Alleen de sterksten stonden op het podium, en dat na spetterende wedstrijden'', laat Auke Broex namens de organiserende wielervereniging WTC De Amstel weten.

OVERWINNING Bij de dames (elite-, belofte club-, amateur- en junior-vrouwen) greep Markus uit buurtschap de Zwarte Kat de overwinning. De Amstelveense wist met Nancy van der Burg uit Gouda te ontsnappen uit een peloton van zeker vijftig rensters. Ze werkten snel goed samen en namen een vol rondje voorsprong. In de spannende eindsprint was Markus de rapste. Nike Beckeringh uit Hilversum werd derde. Roos Markus van WTC De Amstel, ook uit De Zwarte Kat, eindigde als zevende.

De koers voor nieuwelingen werd vervolgens gedomineerd door drie leden van WTC De Amstel, de vroeg ontsnapte Wieger Göbel (Amstelveen), Enzo Leijnse (Amstelveen) en de in topvorm verkerende Owen Geleijn (Rijsenhout). Uiteindelijk maakten de drie mannen op kop het uit. Göbel had zijn kruit vroegtijdig verschoten en werd derde. Geleijn en Leijnse hadden nog kracht voor een eindsprint. Laatstgenoemde drukte zijn wiel net iets eerder over de meet en boekte zijn derde zege (na de ronden van Amstelveen en Nes aan de Amstel). Thuisrijder Niek Voogt van WTC De Amstel reikte tot de zesde plaats. Tussendoor was er de Ouderkerker Koppelkoers, met daarin veel bekende recreanten uit het regionale fietswereldje. Stan Nelissen was met Jan Buisman het beste duo.

VOORSPRONG De wielerdag werd besloten met de koers voor amateurs, sportklasse en junioren. In dit slotstuk ging de beuk er vanaf de eerste ronde in. Het waren vooral twee Utrechters die de toon zetten: Frank Visser en Bart Lemmen, de winnaar van de Ronde van Nes aan de Amstel. Laatstgenoemde moest de tol betalen, maar Visser soleerde ronde na ronde door met een voorsprong die opliep naar 45 seconden.

De 32-jarige Utrechtse beul bleef maar doorbeuken en leek onbedreigd naar de zege te rijden. Maar in de laatste acht ronden zette Victor Broex uit Ouderkerk aan de Amstel met Quinten Veling uit Monnickendam de achtervolging in. Binnen de laatste twee kilometer sloten ze aan. De spurt tussen de drie werd gewonnen door Visser. Broex en Veling finishten als tweede en derde. Kort daarachter reed Amsterdammer Sander Boerkamp van WTC De Amstel knap naar de vierde plaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie