19 juni 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Tijdelijke winkel voor goede doel

OUDERKERK Het leegstaande winkelpand in de Dorpsstraat is tijdelijk omgetoverd ten bate van een goed doel: Stichting Derde Wereld Hulp (SDWH), opgericht door Margreet van Coeverden uit Ouderkerk aan de Amstel. Te koop zijn onder meer nieuwe en tweedehands kleding, boeken en speelgoed.

SDWH zet zich in voor kansarme kinderen in de omgeving van Vijayawada, een stad in de Indiase deelstaat Andhra Pradesh, aan de oostkust. Zij zijn afkomstig uit de allerarmste gezinnen en/of weeskind. De stichting runt onder meer een weeshuis, het Tulip Garden Home, dat in 2006 is gebouwd. ,,Het zijn hiv- en aids-positieve kinderen, die hun ouders veelal verloren hebben aan aids. Op dit moment bieden we onderdak aan 76. Wij zijn verantwoordelijk voor deze kinderen; de overheid heeft ze aan ons toegewezen."

Geld is nodig voor het vervangen van de ramen van de jongensslaapzaal, wat zo'n 450 euro kost. Geen enorm bedrag, maar voor incidentele uitgaven als deze is een extra inzameling nodig.,,Die zijn onlangs door harde wind verwoest. Dit moet gebeuren, voordat de regentijd aanbreekt. Die begint meestal eind juni. Daarom is enige haast geboden.''

Van Coeverden en en vrijwilliger Els Oud mogen dit pand alleen woensdag 21, vrijdag 23 en zaterdag 24 juini nog gratis gebruiken. ,,De spullen die we verkopen, hebben we gekregen; soms van winkels, maar ook van mensen uit Ouderkerk. We krijgen positieve reacties op de winkel. Het is ook beter voor het dorp, natuurlijk; een lege etalage die weer even is gevuld." Meer informatie staat op www.sdwh.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie